Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 13/11/2020
Artă & Cultură / Teatru

Evenimente Online | Săptămâna 13 – 19 noiembrie

Delia Mitrache De Delia Mitrache
Comentarii Evenimente Online | Săptămâna 13 – 19 noiembrie Share Evenimente Online | Săptămâna 13 – 19 noiembrie


Văzduh

Teatrul Național Radu Stanca Sibiu

Văzduh, un spectacol muzical al Teatrului Național Radu Stanca din Sibiu, poate fi vizionat online sâmbătă, 14 noiembrie, începând cu ora 19:00. Preț bilet: 32.90 lei. Bilete

corp

Victor Olăhuț a regizat acest spectacol muzical, pornind de la textele lui George Gordon Byron, John M. Hull și Liviu Oros. Actorii-muzicieni Marin Grigore și Vlad Robaș alcătuiesc distribuția și tot lor le aparține muzica originală. Spectacolul Văzduh este creat în cadrul proiectului „Lumina din spatele privirii”, care a pornit ca o incursiune în lumea nevăzătorilor. John M. Hull, profesor emerit de Educație Religioasă la Universitatea din Birmingham, analizează felul în care viața unui văzător se transformă, în urma unui accident, într-o lume dominată de întuneric, conturată doar pe baza unor senzații, voci și sunete, din care dispar chiar și amintirile vizuale, o lume fără culori, dar cu o puternică paletă sonoră. Victor Olăhuț a fost inspirat de aceasta analiză a sunetelor și a pus în scenă o construcție spectaculară complexă, organizată în trei teme muzicale diferite.

«Văzduh» este un performance muzical despre mirarea noastră de a ne afla aici și acum. Concertele din „Patru anotimpuri” au prins sens pentru ceilalți de abia atunci când autorul lor le-a însoțit de sonete descriptive. Noi am făcut drumul invers. Pornind de la text am extrapolat în muzică. N-am găsit încă un răspuns, dar drumul este unul extrem de incitant.” – Victor Olăhuț

 

Chiritza în concert 

Teatrul Național Cluj-Napoca

Sâmbătă, 14 noiembrie, avem ocazia sa vizionăm online Chiritza în concert, o producție a Teatrului Național Cluj-Napoca. Preț bilet: 30 lei. Bilete.

corp

Chiritza în concert, în regia Adei Milea, a fost câștigătorul premiului Cel mai bun spectacol, la Gala Uniter din acest an, Ancăi Hanu revenindu-i premiul pentru Cea mai bună actriță în rol principal. Este un spectacol-concert după Vasile Alecsandri și Matei Millo, cu cântecele create de Ada Milea, inspirat din viața și obiceiurile secolului al XIX-lea, Chirița fiind o reprezentantă cheie a burgheziei. Tiranică, lăudăroasă, imorală, materialistă, egoistă, efervescentă, Chiritza este încă un personaj feminin extrem de actual, pe care îl regăsim întrupat și în societatea modernă. Ada Milea caricaturizează toate aceste ipostaze în care Chiritza este protagonistă, aducându-i un aer comic și ironic.

 

Clarvăzătorul din Băicoi

Teatrul Stela Popescu

Duminică, 15 noiembrie, de la ora 20:00, în mediul online, va avea loc premiera spectacolului Clarvăzătorul din Băicoi, un spectacol marca Teatrul Stela Popescu. Preț bilet: 32.90 lei. Bilete.

corp

Regia lui Felix Crainicu aduce împreună foștii membri ai grupului Divertis, reuniți acum sub denumirea de Distractis. Însuși Clarvăzătorul din Băicoi, cel mai mare profet al tuturor timpurilor, va fi prezent pe ecranele noastre. Clarvăzătorul încercă să răspundă la întrebările care macină societatea secolului XXI, ne va atenționa în ceea ce privește viitorul și va găsi rezolvări mai mult sau mai puțin pertinente pentru problemele cu care oamenii se confruntă.
„Ce n-a văzut el, nu există! Ce n-a gândit el, nu se rostește! Și nu uitați: n-am prezent, n-am viitor, dar cred în Clarvăzător!”. Spectacolul exploatează relația românului cu așteptările pe care le are și capacitatea poporului român de a produce schimbarea, de orice natură ar fi aceasta. Este o producție comică, o satiră plină de energie. Duminică, pregătește-te să fii luat peste picior și să râzi copios alături de grupul Distractis.

 

Stagiunea de dans contemporan CORP

Până luni, pe 16 noiembrie, zilnic, putem participa la evenimentele online din Stagiunea CORP, primul proiect organizat de AREAL | spațiu pentru dezvoltare coregrafică, care-și propune să aducă dansul contemporan mai aproape de publicul larg și care încearcă să relanseze scena de dans contemporan. Bilete (unele producții sunt gratuite, doar pe bază de rezervare): https://eventbook.ro/program/stagiunea-corp.

corp

Luni, pe 16 noiembrie, de la ora 19:00, se va difuza în premieră EIGHTY FIVE PERCENT OF WHAT YOU REMEMBER, un performance parte cu și de Cristina Lilienfeld. Prețul unui bilet este de 10 lei. Totul începe cu o scrisoare adresată publicului, urmând ca pe parcursul performance-ului să fie radiografiat raportul dintre spectator și actul performativ, felul în care ingurgitează ceea ce vede pe scenă, felul în care empatizează cu creația. Un spectacol într-un spectacol, născut în cadrul rezidenței REEDANS organizată de Centrul Național al Dansului București, ridică problema felului în care conviețuim în contemporaneitate și ce urme lasă practicile și ritualurile noaste de zi cu zi în sfera emoționalului individual și asupra corporalității.

  • Recomandări de Delia Mitrache.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.