Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 12/11/2020
Artă & Cultură / Performing arts

Festivalul multicultural de arte performative Caleido amână cea de-a patra ediție. Spectacolele vor avea loc în 2021

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii Festivalul multicultural de arte performative Caleido amână cea de-a patra ediție. Spectacolele vor avea loc în 2021 Share Festivalul multicultural de arte performative Caleido amână cea de-a patra ediție. Spectacolele vor avea loc în 2021


Cea de-a patra ediție a festivalului multicultural de arte performative Caleido, ce urma să aibă loc online în perioada 27 noiembrie – 1 decembrie, se amână pentru primăvara anului 2021. Preocuparea constantă a organizatorilor pentru siguranța și sănătatea participanților motivează decizia dificilă de a reprograma întreg calendarul artistic al evenimentului.
În contextul creșterii incidenței cazurilor de coronavirus, înregistrările unora dintre spectacolele programate nu mai pot avea loc.

Festivalul multicultural de arte performative Caleido amână cea de-a patra ediție. Spectacolele vor avea loc în 2021

La cea de-a patra ediție, Caleido și-a propus să prezinte 20 producții independente de teatru, dans și performance. Șapte dintre acestea sunt producții originale Caleido, din care patru vor fi premiere exclusive.

Pandemia de coronavirus are un impact dezastruos asupra sectorului independent din România, această situație fiind una dintre cele mai importante teme de discuție ale ediției curente. 

„Am adaptat programul festivalului pentru o ediție online, însă, ne vedem nevoiți să renunțăm, pentru moment, și la acest plan. Siguranța artiștilor și a echipelor tehnice este cel mai important lucru pentru noi, în acest moment. Sperăm ca în anul ce vine să vorbim atât despre Caleido și temele pe care le vizează – diversitate culturală și etnică, dialog și dezbatere constructivă cât și despre soluții reale și eficiente care pot ajuta la redresarea sectorului cultural independent, în special a spațiilor care găzduiesc aceste activități și a tuturor celor implicați în organizarea spectacolelor.”, spune Ion Borșan, directorul executiv al Fundației Amfiteatru, organizator al Festivalului Caleido.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.