Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 11/11/2020
Artă & Cultură Viața Orașului

Două expoziții de artă de neratat în luna noiembrie, la Sibiu

Zile și Nopti Sibiu De Zile și Nopti Sibiu
Comentarii Două expoziții de artă de neratat în luna noiembrie, la Sibiu Share Două expoziții de artă de neratat în luna noiembrie, la Sibiu


În luna noiembrie, în două mici spații din centrul Sibiului pot fi vizitate două expoziții. Mai precis, pe Tribunei 13 la artă.nonstop este deschisă expoziția ”Aș vrea să ne vedem, dar nu cred că e safe”, iar în Piața Mică 3, la spațiul No! hai (fostul SIBIO) e deschisă expoziția artistului sibian Alexandru Cînean, ”Faust: Vanity and Despair”.

Despre expoziția ”Aș vrea să ne vedem, dar nu cred că e safe”: ”Pornind de la acest enunț prezent tot mai des în conversațiile noastre, am invitat 6 artiști (Alina Manolache, Elena Vlădăreanu, Sergiu Sas, Vasile Leac, Simion Cernica, Răzvan Botiș) ale căror lucrări amintesc de izolare (și acest cuvânt este auzit tot mai des) și singurătate, de neputința condiției de artist, în special în această perioadă, și de aparenta absurditate a încăpățânării de a continua construcția unui parcurs artistic deși totul pare că se dărâmă în jur”, spun organizatorii. 

Proiecții video, zilnic începând cu ora 18.

Pentru a respecta actualele norme sanitare, vizionarea se face din exterior.

Despre expoziția ”Faust: Vanity and Despair”: ”Artistul a fost atras de provocarea pe care o constituie proiectul unei expoziții asupra primejdiilor inteligenței umane. Motivul este inspirat de o capodoperă a dramaturgiei universale: tragedia Faust de Johann Wolfgang von Goethe. Ocazia a constituit-o spectacolele cu această piesă în regia lui Silviu Purcărete, de la Teatrul “Radu Stanca” din Sibiu. Proiectul, extrem de laborios, a presupus mai întâi executarea unei serii de 20 de studii pregătitoare, transpuse apoi pe un format dublu, de 120 x 120 cm. Compozițiile sunt concepute ca o serie de interogații despre sufletul omenesc și condiția actorului, care se concentrează pe emoțiile umane provocate de dorință și plăcere, de goana după faimă și măreție, surprinse într-o manieră ambivalentă, ca urmare a confruntării actorilor cu rolurile și cu propria lor imagine, dar și despre moarte și mântuire. Dar nu numai actorii, ci și regizorul, pictorul, privitorul, oricare ar fi el, se pot recunoaște pe sine în acest demers”, spun organizatorii.

Expoziția poate fi vizitată între orele 16:00 și 20:00, până în 30 noiembrie 2020.

 

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.