Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 19/10/2020
Zile si Nopti

Octombrie continuă la Teatrul Național ”Radu Stanca” din Sibiu cu cinci spectacole și filmul ”Tom și Jerry 2.0”, în regia lui Florin Piersic Jr.

Zile și Nopti Sibiu De Zile și Nopti Sibiu
Comentarii Octombrie continuă la Teatrul Național ”Radu Stanca” din Sibiu cu cinci spectacole și filmul ”Tom și Jerry 2.0”, în regia lui Florin Piersic Jr. Share Octombrie continuă la Teatrul Național ”Radu Stanca” din Sibiu cu cinci spectacole și filmul ”Tom și Jerry 2.0”, în regia lui Florin Piersic Jr.


Cinci spectacole vor juca, de miercuri, 21 octombrie, și până la finalul lunii, actorii Teatrului Național „Radu Stanca” din Sibiu. Acestora li se va adăuga și filmul creat de Florin Piersic Jr., „Tom și Jerry 2.0”, ce va fi difuzat online. Săptămâna începe cu „Live”, de Thomas Perle, în regia lui Bobi Pricop, fiind un spectacol pe care sibienii și nu numai îl pot vedea miercuri, joi și vineri, de la ora 19, în Sala Mare a TNRS. Spectacolele care vor mai fi prezentate de TNRS în cea de-a doua parte a lunii octombrie sunt: „Autobahn”, „Tattoo”, „Necunoscuta cunoscută” și „Moroi”.

Potrivit regizorului Bobi Pricop „Live” este rezultatul unui proces de lucru început acum jumătate de an și care a trecut prin multiple etape, transformări, adaptându-se pe parcurs noilor realități care ne înconjoară.

„Conceput de la început ca un work-in-progress, piesa a fost dezvoltată de la zero în strânsă legătură cu poveștile personale ale actorilor, iar personajele și situațiile descrise de spectacol reflectă gândurile și preocupările întregii echipe. A fost un proces organic, în care am dobândit limbaje noi, am explorat diverse forme de a lucra împreună și de a ne exprima”, spune Bobi Pricop.

Spectacolul în limba germană, cu traducere în română, urmărește cinci scurte povești care se petrec în mediul online, situații contemporane, care invită publicul la reflecție asupra felurilor în care poate fi percepută realitatea.

Prețul unui bilet este 30 de lei, iar elevii, studenții și pensionarii vor plăti cu cinci lei mai puțin, beneficiind de reducere. Spectacolul va fi prezentat și în cadrul proiectului „Scena Digitală”, de la aceeași oră.

„Autobahn” sau despre viață și eșecurile sale

Octombrie va continua cu „Autobahn”, tot în Sala Mare a TNRS, în 24 și 25 octombrie, de la ora 19. Textul lui Neil LaBute, în regia lui Andrei și a Andreei Grosu, este despre viață, despre micile și marile eșecuri.

„Traseele personajelor captive în mașinile propriilor destine derapează într-un ritm alert pe scena teatrului, într-o ultimă confruntare cu propriile temeri și speranțe. Scena devine o prelungire firească a camerei de filmat, deschizând interpretări secundare sau închizând destinele personajelor sub pecetea unui tragism implacabil. Gesturile se precipită, ritualurile domestice o iau razna, zâmbetele artificiale se topesc. Emoția se

intensifică. Nu mai este loc de small talks. Se trăiește!”, este descrierea spectacolului. Accesul va fi permis pe baza unui bilet ce costă între 25 – 30 de lei.

Florin Piersic Jr. revine, online, cu „Tom și Jerry 2.0”

În 28 octombrie, de la ora 19, avem întâlnire, în mediul online, cu „Tom și Jerry 2.0”, o adaptare după “Jerry and Tom”, de Rick Cleveland, în regia lui Florin Piersic Jr. Marius Turdeanu, Ali Deac și Ioan Paraschiv vor da viață personajelor filmului de acțiune, după cum spune TNRS.

„În anul 2000 am folosit piesa „Tom și Jerry” într-un volum de piese de teatru într-un act (piese premiate la diverse festivaluri). M-a uimit genul de abordare a unei teme tabu: moartea. Aveam 30 de ani. Moartea era încă foarte departe. Am apreciat umorul autorului (asemănător celui folosit de Tarantino, dar foarte original în construcție și dezvoltare a poveștii). M-am bucurat să descopăr un om care reușea să facă mișto de moarte, totuși fără să-i minimalizeze grandoarea coasei. În anul 2020, am ajuns să trăiesc niște vremuri în care moartea pare să fi devenit omniprezentă: la știri, în filmulețele funny de pe internet, la tot pasul. Oamenii îmi lasă impresia că s-au obișnuit cu umbra ei, din ce în ce mai mare în peisajul general. Cred că „Tom și Jerry” este un bun exercițiu de exorcizare a unor demoni care ne bântuie zilnic. Râsul vindecător este medicamentul (natural, bio) la care apelez mereu cu încredere. Cred că mai am timp să iau peste picior câteva dintre amenințările cu care orice om se confruntă, până la urmă. Prea multe întrebări existențiale versus prea puțin timp”, a spus regizorul Florin Piesic Jr.

Un bilet la filmul online costă 30 de lei.

Spectacolul va fi prezentat și în 30 octombrie, de la aceeași oră.

Joc între adevăr și ficțiune

A doua zi, în 29 octombrie, Sala Mare a TNRS va găzdui „Tattoo”, de Igor Bauersima şi Réjane Desvignes, în regia lui Radu Afrim. „Tattoo” este un joc priceput între adevăr și ficțiune, dar şi o piesă ce pune sub semnul întrebării idealurile și valorile oamenilor.

„Este un spectacol cu un tempo acid, ce va conduce spectatorii printr-un carusel emoțional şi în care răsturnările de situaţie vor dezvălui o lume cu o multitudine de poveşti, o lume în care totul este posibil”, spun reprezentanții TNRS. Un bilet costă între 25 – 30 de lei.

„Necunoscuta cunoscută”

În 30 octombrie, TNRS a programat în Sala Mare „Necunoscuta cunoscută”, de Aleksander Ścibor-Rylski. Spectacolul de Victor Olăhuț prezintă sfârșitul unei relații. Din

distribuție fac parte actorii Pali Vecsei și Arina Ioana Trif.

Un bilet costă între 25 – 30 de lei.

„Moroi” încheie luna

Luna lui „Brumărel” se va încheia cu „Moroi”, în regia lui Alexandru Dabija și ce cuprinde textele lui Cătălin Ștefănescu. Sala Mare va găzdui în 31 octombrie, de la ora 19, un spectacol în care joacă Veronica Arizancu, Mihai Coman, Alexandru Malaicu, Adrian Matioc, Codruța Vasiu, Serenela Mureșan, Cătălin Neghină, Ioan Paraschiv / Horia Fedorca, Eduard Pătrașcu, Cristina Ragos, Vlad Robaș, Cristian Stanca, Dana Taloș, Arina Ioana Trif, Cendana Trifan, Marius Turdeanu, Ștefan Tunsoiu, Cristina Stoleriu și Liviu Vlad.

Potrivit TNRS, spectacolul surprinde modul în care oamenii se raportează la experiențele supranaturale, la divinitate și la forțele întunericului, la viață și la moarte.

Cântecele din cadrul spectacolului îi aparțin Adei Milea.

„Micul text cu fantome urbane a apărut accidental, după o discuție cu domnul Dabija și după niște întâlniri cu o băbuță stranie. (…) Îmi place teribil “umorul cu nod în gât” pe care îl propune spectacolul. Hohotele de râs nu sunt deranjate de prezența sicrielor, dar moartea e prezentă și ne permite multe, pentru că oricum “gluma” finală îi aparține”, spune Ada Milea.

Un bilet costă 30 de lei, respectiv, cu reducere, 25 de lei.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.