Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Icon Film Zile si Nopti 16/10/2020
Film

CinePOLSKA – Festivalul Filmului PolonezCinePOLSKA – Festivalul Filmului Polonez se mută online

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii CinePOLSKA – Festivalul Filmului PolonezCinePOLSKA – Festivalul Filmului Polonez se mută online Share CinePOLSKA – Festivalul Filmului PolonezCinePOLSKA – Festivalul Filmului Polonez se mută online


CinePOLSKA – Festivalul Filmului Polonez se mută online, pe unlimited.tiff.ro, între 16 și 22 octombrie. Începând de vineri, 16 octombrie, ai o săptămână la dispoziție să vezi online, gratuit, patru dintre cele mai importante filme din ultimul an, inclusiv Șarlatanul, noua producție semnată de regizoarea poloneză Agnieszka Holland, proaspăt propusă de Cehia la Oscarurile din 2021.

Șarlatanul / Szarlatan (regia Agnieszka Holland, 118′)

Un film pasionant despre vindecătorul ceh Jan Mikolášek, născut la sfârșitul secolului al XIX-lea și cunoscut drept Znachor. Timp de 60 de ani, a tratat artiști, oameni de afaceri, politicieni, iar figura sa a fost înconjurată de mister și controverse.

Premiera mondială la Berlin, în Berlinale Special Gala 2020. Propus de Cehia la Oscar, categoria Cel mai bun film străin

Supernova (regia Bartosz Kruhlik, 78′)

O poveste aparent simplă, dar plină de suspans și de consecințe neașteptate: un cunoscut politician provoacă un accident de circulație pe un drum de țară, în urma căruia trei oameni se luptă să trăiască.
Film de debut selectat în competiția TIFF 2020.

Totul pentru mama mea / Wszystko dla mojej matki (regia Małgorzata Imielska, 103′)

Într-un centru de reeducare pentru fete, o tânără vrea să-și găsească mama și să se întoarcă la casa pe care nu a avut-o niciodată. Un film despre relațiile de familie din Polonia contemporană – cele idilice, denaturate și idealizate de social media, care în film se dovedesc a fi o mare traumă.

Icar. Legenda lui Mieczyslaw Kosz / Ikar. Legenda Mietka Kosza (regia Maciej Pieprzyca, 122′)

O biografie emoționantă a genialului pianist de jazz şi compozitor Mieczysław Kosz. De la băiatul provenit dintr-o familie săracă, care-și pierde vederea la o vârstă fragedă, până la momentul în care, prin propriile forţe, devine un pianist remarcabil.

 

Fantezie & emoție cu EducaTIFF Online

EducaTIFF, programul de educație cinematografică al TIFF, e pentru prima dată online și vine cu o selecție de filme atent alese pentru copii și adolescenți, ca alternativă la producțiile de masă. 

Primele 13 lungmetraje și scurtmetraje premiate în festivaluri internaționale și recomandate începând cu vârsta de 5 ani pot fi accesate deja pe unlimited.tiff.ro. Filmele pot fi excelente puncte de pornire pentru discuții pe subiecte delicate sau actuale cu cei mici – fie pentru părinți, fie pentru profesori. Ghiduri de conversație pentru fiecare film în parte se găsesc aici: tiff.ro/educatiff/educatiff-online

Familia, prietenia, relația cu ceilalți, provocările adolescenței, maturizarea, curajul sau puterea de a schimba lucrurile sunt câteva dintre temele filmelor. Viziunile lor artistice surprinzătoare le vor deschide celor mici apetitul pentru un altfel de conținut.

Răsfoiește catalogul EducaTIFF online și alege-ți filmele. Pot fi văzute pe bază de abonament pe unlimited.tiff.ro, pe teritoriul României. Profesorii din rețeaua Teach for Romania au acces gratuit la acest catalog.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.