Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 16/10/2020
Viața Orașului

BucurEȘTI aLive – Săptămâna 16 – 22 octombrie

Delia Mitrache De Delia Mitrache
Comentarii BucurEȘTI aLive – Săptămâna 16 – 22 octombrie Share BucurEȘTI aLive – Săptămâna 16 – 22 octombrie


Recomandările Deliei Mitrache – evenimente live în București.

Terapie în trei

Comics Club

Sâmbătă, 17 octombrie, de la ora 16:00, avem încă posibilitatea de a vedea live un spectacol de teatru, la Comics Club se joacă Terapie în trei. Bilete: AICI.

Foto by Victor Gilea

Maria Radu, Luminița Bucur și Oleg Apostol  – Foto Victor Gilea

Vino sâmbătă la Comics club pentru a ne bucura de un spectacol de teatru live în regia lui Radu Gabriel. Terapie în trei este comedia marca Teatrul Roșu (The Hub) cu cele mai multe reprezentații până în prezent. Care este rețeta pentru ca o căsnicie de lungă durată să funcționeze? Greu de spus dacă există o rețetă anume. Urmărind firul roșu al spectacolului aflăm că este nevoie neapărat de trei persoane ca o relație să fie salvată. Intriga este ușor de imaginat: o aventură, două, trei, un psihoterapeut nonconformist, un soț confuz și o soție nefericită. Rămâne de văzut ce deznodământ va avea întreaga poveste amoroasă și cât de utilă este într-o căsnicie eșuată o Terapie în trei. Un spectacol care încearcă să îți pună din nou zâmbetul pe buze, după o Terapie în trei ai șanse să pleci mai… binedispus.

Maria Radu, Luminița Bucur și Oleg Apostol sunt actorii care constituie triunghiul amoros, aceeași care alcătuiesc distribuția spectacolelor Trioul conjugal și Bărbatul perfect defect.

 

Frumoasa și Bestia

Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti”

Weekendul acesta, pe 17 și 18 octombrie, de la ora 11:00, la Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti”, micuții spectatori au parte de un spectacol de balet creat pe fondul uneia dintre cele mai îndrăgite povești ale copilăriei, Frumoasa și Bestia. Accesul la reprezentații se face pe baza biletului de intrare la Muzeul Național al Satului, în limita locurilor disponibile.

Frumoasa si Bestia

Frumoasa și Bestia, un spectacol de balet creat după celebrul basm scris de Charles Perrault, te invită să pășești într-o lume fantastică, alături de un prinț fermecat transformat într-o bestie hidoasă și Frumoasa, ținută prizonieră în castelul magic unde toate obiectele sunt însuflețite. Basmul ne învață să privim dincolo de aparențe și să punem frumusețea interioară mai presus de frumusețea exterioară. Un suflet nobil și generos, o minte strălucită și bunele intenții sunt întotdeauna mai valoroase decât aspectul fizic.

Coregrafia îi aparține lui  Valentin Stoica, prim-balerin al Operei Naționale București, iar scenografia Vioricăi Petrovici.

Jurjak și Soul Serenade

Overground Days – Quantic Club

Miercuri, 21 octombrie, începând cu ora 18:00, ești invitat să participi la ultima zi de reprezentații în cadrul Overground Days, la Quantic Club. Bilete: AICI.

jurjak si soul serenade

Jurjak și Soul Serenade sunt trupele care vor închide Overground Days. Între 19 și 21 octombrie la Quantic Club, Overground Music aduce o nouă serie de concerte la București. În această perioadă îi putem vedea pe The Mono Jacks, Byron, Jurjak, Lucia, Soul Serenade și Melting Dice.

George Petroșel, cunoscut sub numele de scenă drept Jurjak, este muzician, producător, compozitor, artist vizual, regizor și licențiat în dreptul proprietății intelectuale. Spune despre el că este „un artist care se exprima prin sunet, imagine si cuvinte.”. Muzica lui e un melanj de stiluri: blues, electro, rock și folk. În concerte, alături de el pe scenă, îi vom vedea pe Dan Minel Stoica (chitară, clape), Daniel Olteanu (tobe) și Narcis Axinte (bass).

Adelina Chivu (voce, kazoo, u-bass), Andrei Rotariu (voce, chitară, muzicuță și tamburină) și Codruț Andrei (mandolină) constituie trupa Soul Serenade, o prezență care aduce noutate în contextul muzical actual din România propunând publicului spectator o unică interpretare acustică a direcției de „old time blues & jazz”. Trio-ul bucureștean a cântat în deschidere pentru Rhiannon Giddens & Layla Mccalla, câștigătoare Grammy. În 2013, trupa a obținut locul II la Festivalul European de Blues din Toulouse (European Blues Challenge), marcând și prima participare a României la acest concurs, în același an trupa a fost prezentă în cadrul renumitului festival „Blues Sur Seine” din Franța.

!MPRO 8

The creative process – Casa Universitarilor

Cea de-a opta ediție a Festivalului Național de Improvizație se va desfășura în perioada 22-25 octombrie și va avea loc pe terasa acoperită de la Casa Universitarilor din București (strada Dionisie Lupu 46). Bilete: AICI.

impro 8

Joi seara, pe 22 octombrie, de la ora 21:00, mergem să vedem cum improvizația creează un adevărat spectacol, fiind mai entertaining decât te aștepți. Concluziile le tragem după spectacolele de joi seara: OLEG! și TRITON. Oleg! este un sketch comedy show despre războinici și felul în care se raportează la relațiile familiare, Netflix, Tinder și cine îți ține de fapt companie, iar Triton este un spectacol curajos care are la bază improvizația muzicală. Tema comună de anul acesta a festivalului, Procesul creativ, reunește toate cele șase secțiuni de spectacol: LONG-FORM, MUZICAL, SKETCH, DEBUT, Freestyle – RAP Battle și EXPERIMENTAL.

„Improvizația este o cale de a naviga tensiunea dintre dorința de siguranță, de ancorare și dorința de explorare a necunoscutului. Jocurile și exercițiile, scenele, jocurile de rol de la impro ajută cursanții să își găsească vocea, să se cunoască mai bine, să îi asculte mai bine pe ceilalți, să accepte diferențele dintre oameni și să construiască cu materialul care e acolo, nu cu așteptări și proiecții, să trăiască prezentul mai deplin.”Monica Anastase, organizatoarea festivalului !MPRO, interviu pentru ZN.

 

  • Recomandări de Delia Mitrache.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.