Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 15/10/2020
Artă & Cultură / Teatru Viața Orașului

Programul Festivalului Național de Improvizație

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii Programul Festivalului Național de Improvizație Share Programul Festivalului Național de Improvizație


Joi, 22 octombrie

„Teen Impro Show”, „Zei Urbani”, „Oleg!” și „Triton” sunt spectacolele care pot fi urmărite în prima zi a festivalului, joi, 22 octombrie. Teen Impro Show e pus la cale de o echipă de liceeni efervescenţi, care au descoperit de curând tainele improvizaţiei și prezintă o sesiune de jocuri de improvizaţie pline de energie şi de amuzament. „Ce drame, ce pasiuni, ce dorințe ascunse îi fac pe Zei să fie Zei? Și cât de puternici sunt până la urmă?” se întreabă improvizatorii care ne propun „Zei urbani”. Trupa All In, coordonată de Bogdan Untilă, vorbește în sketch-ul „Oleg!” despre războinici și relația pe care o au cu părinții, Tinder, Netflix, echitate pe o insulă pustie și multe altele. „Triton” pornește de la o discuție relaxată cu publicul și se transformă într-un spectacol plin de curaj și muzică.

Vineri, 23 octombrie

Vineri, 23 octombrie, spectatorii sunt invitați să se bucure de alte patru show-uri inedite:This is a (wo)men’s world”, „Rap Battle”, „Doi la sol” și „Fearless”. Care sunt lucrurile care definesc o femeie sau un bărbat și cum se poate contura povestea unor oameni, inversând roluri, descoperind bucurii, frici sau lucruri care-I leagă? Aflăm în This is a (wo)men’s world”. Urmează la start o bătălie în versuri care testează, pe parcursul mai multor runde, capacitatea de a improviza a participanților, flow-ul şi tehnica. Un „Rap Battle” curat, fără cuvinte vulgare, unde votul publicului este esențial. „Doi la sol” deschide seara de sâmbătă, 24 octombrie cu momente muzicale inedite și scene de improvizație clasică, într-un show care s-a bucurat de succes în teatre, dar și în cadrul emisiunii de divertisment iUmor. „Fearless” preia ștafeta și promite un spectacol cu formă liberă, pornit din dorința de a cânta improvizat fără frică.

Sâmbătă, 24 octombrie

Shuffle

Programul zilei de sâmbătă, 24 octombrie, include spectacolele „Shuffle”, „80 în 40”, „The secret life of housewives” și „Un show legendar”. Dan Codreanu și Bogdan Untilă coordonează „Shuffle”, un spectacol pestriț și spontan la fel ca actorii din Trupa de Joi care ne invite într-o călătorie nebună în tot felul de locuri – de la un sit arheologic, la o plimbare pe lună.

IELE

„80 de scene în 40 de minute” este un spectacol -provocare pe care fetele din trupa iELE îl vor transforma într-o experiență imersivă, ce va consta într-un set de scene și povești pline de ritm și efervescență.

housewives

Radu Dragomirescu este coordonatorul „The secret life of housewives”, un spectacol de improvizaţie care explorează ce fac şi spun femeile când nu e niciun bărbat prin preajmă. „Backstage Boys: Un show legendar” ne invită într-un carusel de stări, emoții și scene, de la Orientul Apropiat în Mesopotamia, Persia sau în Egiptul Antic, pentru a descoperi, cu umor, momente istorice care care n-au avut loc în manual.

Duminică, 25 octombrie

Ultima zi a festivalului este duminică, 25 octombrie, care cuprinde spectacolele la care contribuie invitații din străinătate – „The creative process”, „A journey in freeform”, „I hear you” și „Just Play”. Spectatorii pot descoperi în „The creative process” cum se nasc scenele de improvizație. „A journey in freedom” prezintă opt performeri, coordonați de Gael, Cedric și Dan, ce vor suține un spectacol de grup, atent la sugestii și vulnerabilitate, în formă liberă. David Pasquesi ghidează echipa „I hear you” pe calea ascultării și atenției la tot ce se întâmplă pe scenă după metoda sa infailibilă. Improvizatorii Anananas & Pampamplemousse prezintă „Just Play”, un spectacol free-form care se inspiră din obiecte împrumutate de la spectator și se folosește din plin de imaginație.

Abonamente de o zi: 160 lei un pachet pentru două persoane, respectiv 320 lei pentru un pachet de 4 abonamente, pentru patru persoane – https://eventbook.ro/program/abonamente-zi

Bilete pentru două sau patru persoane, valabile pentru câte o repriză din cadrul festivalului, care include două spectacole a câte 40 de minute fiecare, fără pauză între ele. https://eventbook.ro/festival/festivalul-national-de-improvizatie

Biletul este valabil pentru o repriză din cadrul Festivalului !MPRO – include două spectacole a câte 40 min. fiecare, fără pauză între ele.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.