Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 14/10/2020
Zile si Nopti

Pavilionul Muzeal Multicultural al CNM ASTRA găzduiește un nou proiect inedit: “Coloranți naturali în arta textilă contemporană”

Zile și Nopti Sibiu De Zile și Nopti Sibiu
Comentarii Pavilionul Muzeal Multicultural al CNM ASTRA găzduiește un nou proiect inedit: “Coloranți naturali în arta textilă contemporană” Share Pavilionul Muzeal Multicultural al CNM ASTRA găzduiește un nou proiect inedit: “Coloranți naturali în arta textilă contemporană”


Sala de expoziție din cadrul Pavilionului Muzeal Multicultural al CNM ASTRA găzduiește un nou proiect. “Coloranți naturali în arta textilă contemporană” este titlul expoziției ce a fost vernisată de curând.

Potrivit organizatorilor, “Coloranți naturali în arta textilă contemporană” este un proiect expozițional ce are ca scop crearea unei conexiuni între arta textilă contemporană și patrimoniul textil românesc, european și universal, prin intermediul coloranților naturali. Coordonat de Asociația “Știința” și Patrimoniul Cultural în Conexiune (Asociația i-CON), proiectul este realizat în parteneriat cu Universitatea Națională de Arte București (UNArte) și Muzeul ASTRA.

“Proiectul se bazează pe cercetările interdisciplinare efectuate de specialiștii români pe piese textile din colecții muzeale românești în perioada 1997-2020, studii care au evidențiat utilizarea unui număr mare de coloranți naturali din plante și insecte, din surse biologice locale sau comercializate. În cadrul proiectului, tineri artiști, studenți în cadrul Universității Naționale de Arte București, Facultatea de Arte Decorative si Design, Departamentul de Arte Textile și Design Textil vor utiliza o selecție a surselor biologice identificate – indigo, coșenil american, roibă, drobiță, gaude – și alte plante din flora autohtonă, pentru a realiza obiecte textile, panouri decorative, instalații artistice. Acestea vor fi expuse alături de textile tradiționale din expoziția permanentă a Complexul National Muzeal ASTRA (Muzeul ASTRA) din Sibiu, într-o expoziție asociată Conferinței Dyes in History and Archaeology 39 (DHA 39), organizată de Complexul National Muzeal ASTRA Sibiu, Asociația i-CON, Muzeul Textilelor Băița și Muzeul Național de Istorie a României, în perioada 14-17 octombrie 2020, https://39dha2020sibiu.wordpress.com/”, arată organizatorii.

 

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.