Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 13/10/2020
Zile si Nopti

Sala Thalia e gazda primei ediții a Festivalului “Minunata Muzică Nouă”, o călătorie de la Urmuz la Deep Purple

Zile și Nopti Sibiu De Zile și Nopti Sibiu
Comentarii Sala Thalia e gazda primei ediții a Festivalului “Minunata Muzică Nouă”, o călătorie de la Urmuz la Deep Purple Share Sala Thalia e gazda primei ediții a Festivalului “Minunata Muzică Nouă”, o călătorie de la Urmuz la Deep Purple


Stațiunea Muzicală “Brukenthal” invită sibienii și nu numai să ia parte la o călătorie în viitor. Festivalul “Minunata Muzică Nouă – Brave New Music”, aflat la prima ediție, este vehiculul care ne transportă în viitor. Ediția, din perioada 13 – 15 octombrie, aniversează centenarul Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România.

Festivalul este o călătorie de la Urmuz la Deep Purple și promovează cu inspirație noile descoperiri în arta muzicală, oferind mostre din sonoritățile viitorului.

“Vom pendula în duo-ul voce – violoncel sau ludicul duo pian percuție, până la reinterpretări ale unor clasice rock – Smoke on the Water. Vom asculta muzică inspirată din poeți precum Urmuz sau Ezra Pound și ne vom bucura de prezența poeților contemporani: Ștefan Baghiu, Rita Chirian, Teodora Coman, Ana Donțu, Bogdan Federeac. Cătălina Stanislav, Andrei C. Șerban,Sînziana Șipoș, invitați de către cunoscutul poet Radu Vancu, invitatul special al Festivalului. Festivalul este și ultima ocazie de a mai vedea expoziția de fotografie ForMe, a fotografului Ștefan Neagu, găzduită în foyerul Sălii Thalia”, spun organizatorii.

 

Programul festivalului:

Marți, 13 octombrie, ora 19 – Sala Selbing a Filarmonicii Sibiu (Sala Mică)
RECITAL CAMERAL
Antonela Bârnat – mezzosoprană Andreea Țimiraș – violoncel
În program:

Adrian Iorgulescu – Șase cântece de dragoste Dan Dediu – Tazt die Orange. Violeta Dinescu – Dona nobis pacem (după Urmuz) Sorin Marinescu – Nu-i de ajuns? (fragment din opera de cameră Salvarea nu vine de sus) poezii cu Radu Vancu și invitații săi

Miercuri, 14 octombrie, ora 19 – Sala Selbing a Filarmonicii Sibiu (Sala Mică)

RECITAL CAMERAL – Mai în glumă, mai în serios Sorin Petrescu – pian

Doru Roman – percuție În program: Miklos Maros – Rush

Doina Rotaru – Geyser

Laura Manolache – Plecarea (după Urmuz)

Arvo Part – Spiegel Im Spiegel

Aurel Stroe – Două epitafuri (după Ezra Pound)

Horst Lohse – Moments de Passion

Lucian Mețianu – Attracteur etrange

Violeta Dinescu – Innenglocken

Gabriel Mălăncioiu – ThunderBach poezii cu Radu Vancu și invitații săi

Joi, 15 octombrie, ora 19 – Sala Thalia a Filarmonicii Sibiu

CONCERT SIMFONIC

MINUNATA MUZICĂ NOUĂ – BRAVE NEW MUSIC Dirijor – Cristian Lupeș Soliști: Andreea Olariu – pian Simina Croitoru – vioară Carla Stoleru – flaut

În program: Adrian Iorgulescu – Rondoul de Noapte Violeta Dinescu – Certo-Incerto-Concerto Concert pentru Pian și Orchestră (versuri de Gellu Naum) Gabriel Almasi – Fragments Of a Purple Vinyl (pe tema Smoke on the Water) Dan Dediu – Plastic Rock Concerto pentru vioară, flaut și orchestră

Parteneri strategici: Uniunea Compozitorilor si Muzicologilor din România (UCMR), Lions Club Millenium Sibiu

Parteneri: Muzeul Brukenthal, Hotel Împăratul Romanilor

Evenimentele organizate de Filarmonica Sibiu sunt realizate cu sprijinul Consiliului Județean Sibiu.

Accesul în Sala Thalia se face exclusiv pe la casa de bilete. Accesul se face cu 30 de minute înaintea începerii concertului, pentru a evita aglomerația.

“Vă rugăm să folosiți dezinfectantul pus la dispoziție și să purtați corect masca pe toată durata sejurului muzical. Vă rugăm să păstrați distanța de minimum 1,5 metri față de alte persoane. Mai multe informații privind siguranța dumneavoastră găsiți în programul de sală”, spun organizatorii.

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută