Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 12/10/2020
Muzică Viața Orașului

Sunetele Orașului | Săptămâna 12-18 octombrie

Delia Mitrache De Delia Mitrache
Comentarii Sunetele Orașului | Săptămâna 12-18 octombrie Share Sunetele Orașului | Săptămâna 12-18 octombrie


Blazzaj | Overground Sunset Session

Terasa Expirat Halele Carol

Blazzaj

Blazzaj vine la Overground Sunset Session, marți, 13 octombrie, la 20:30. Concertul va fi susținut în aer liber, pe terasa Expirat Halele Carol.

Bilete aici.

Blazzaj (Jazz alb dacă citim invers numele) revine în București, la trei ani după ultimul concert susținut în capitală. Trupa timișoreană formată din Tavi Horvath (voce), Vali Potra (tobe), Petrică Ionuţescu (trompetă), Alexandru Pascu (bass), Gabriel Almasi (hitară, synth), Lucian Nagy (saxofon) și Sergiu Cătană (percutie, percuție electronică) urcă pe scena Expirat la apusul soarelui. Va fi, probabil, o seară plină de energie și muzică bună, o atmosferă hipnotizantă creată de sound-ul complex și original care îmbină mai multe stiluri muzicale precum Nu-Jazz, Funk, Fusion, acid jazz. În ultima vreme, muzica electronică și-a făcut din ce în ce mai simțită prezența în show-urile lor live, dar nu este exclus să auzim și melodii de pe albume mai vechi, chiar de acum mai bine de 15 ani, precum albumul Macadam, ale cărui piese au răsunat pe scenele din România ani buni la rând.

Oana Sîrbu & Jazz Trio #LIVE

Music Under The Tree – Beraria H

Oana Sirbu

Marți, 13 octombrie, ești invitat pe terasa Berăria H, lângă Herăstrău, să te bucuri de concertul Oanei Sîrbu & Jazz Trio. Accesul este gratuit. Se poate intra începând cu ora 18:30, show-ul începe la 20:45. 

Proiectul Music Under The Tree semnat de Berăria H, ne-o aduce aproape, marți seara, pe Oana Sîrbu, alături de Puiu Pascu la pian, Virgil Popescu la chitară și Titi Herescu la tobe. Prezența lui Puiu Pascu este un eveniment în sine, căci este un adevărat personaj în peisajul jazzului românesc, unicat prin frenezia interpretativă și abordarea unor ritmuri complexe, complicate. Dinamismul și expresivitatea muzicală caracterizează formula celor trei muzicieni (Puiu Pascu – pian, Virgil Popescu – chitară bass, şi Titi Herescu – tobe), care s-au urcat pe scenă pentru prima oară împreună în anul 1985, constituind un Jazz Trio mult apreciat. Alături de încântătoarea prezență a Oanei Sîrbu, se vor remarca prin bucuria de a cânta împreună.

Overground Days: The Mono Jacks, Melting Dice

Mercato Kultur

The Mono Jacks

Vino să asculți live The Mono Jacks și Melting Dice la Mercato Kultur, vineri, 16 octombrie, de la ora 18:00. Bilete aici.

Între 16 și 18 octombrie la Mercato Kultur, Overground Music aduce o nouă serie de concerte în cadrul OVERGROUND DAYS la București. În această perioadă îi putem vedea pe The Mono Jacks, Byron, Jurjak, Lucia, Soul Serenade și Melting Dice.

The Mono Jacks și Melting Dice fac din seara de vineri una electrizantă. Trupa fondată de Doru Trăscău (ex-ab4) în 2008, The Mono Jacks, își prezintă piesele ca pe o colecție de gânduri și sentimente izvorâte din propriile trăiri, care au luat o formă muzicală cu influențe de post-punk și elemente de rock alternativ. Numele trupei a fost pe lista a numeroase festivaluri cunoscute de muzică din Europa, precum Sziget, Exit Festival, Eurosonic Noorderslag, ARTMania și Electric Castle. 

Melting Dice, o prezență fresh în sfera rockului românesc, a fost înființată în 2014, în Timișoara. Melting Dice aduce rockului alternativ accente de grunge și inflexiuni de metal. Cord Cablu Creier, este numele primului lor album muzical, lansat în octombrie, 2017. La mijloc, Inert, Scrisoare, Uitat și Nu călcați pe soare sunt doar câteva din piesele pe care sper că vom avea ocazia să le ascultăm vineri seara la Kultur.

Ada Milea. Concert în 1

Green Hours Jazz Cafe

Ada Milea

Duminică, 18 octombrie, de la ora 19:00, pe Ada Milea o găsim la Green Hours Jazz Cafe în concert. Bilete aici.

Ada Milea nu are nevoie de prea multe prezentări, concertele-spectacol pe care artista le susține sunt unele dintre cele mai așteptate reprezentații, nu cântă foarte des în București și foarte greu am prins bilet la spectacolele ei. Cu umorul caracteristic și note de ironie, muzica Adei vine ca o împletire spectaculoasă a muzicii și poeziei cu teatrul. Stilul energic, comic, subtil, dramatic, satirizat și teatral al interpretării face din Ada Milea o forță creativă, una dintre cele mai originale prezențe ale scenei românești. De-a lungul carierei a lucrat cu nume mari de regizori, precum Alexandru Dabija, Radu Afrim, Mihai Maniuțiu, David Esrig, Theodor Cristian Popescu, Cristi Juncu, Sorin Militaru, Felix Alexa, pentru realizarea muzicii din spectacole de teatru ca Aventurile lui Habarnam, De ce fierbe copilul în mămăligă, Chip de foc, Eu, când vreau să fluier, fluier, Scaunele, Trilogia Belgrădeană, No Mom’s Land, America-știe-tot, la care se adaugă multe alte compoziții proprii și adaptări.

Chiritza în concert, după Vasile Alecsandri și Matei Millo, un spectacol-concert creat de Ada Milea la Teatrul Național Cluj-Napoca, a câștigat Premiul pentru Cel mai bun spectacol în cadrul Galei Uniter de anul acesta și i-a adus Ancăi Hanu Premiul pentru Ceam mai bună actriță în rol principal.

  • Recomandări de Delia Mitrache.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.