Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Icon Film Zile si Nopti 12/10/2020
Film TV

ALEX RIDER, un serial de spionaj cu adolescenți și… ANA ULARU

Ioan Big De Ioan Big
Comentarii ALEX RIDER, un serial de spionaj cu adolescenți și… ANA ULARU Share ALEX RIDER, un serial de spionaj cu adolescenți și… ANA ULARU


Bazat pe volumul „Point Blanc”, cea de-a doua carte din seria omonimă scrisă de autorul de bestseller-uri Anthony Horowitz, care a fost vândută în peste 20 milioane de exemplare la nivel global, serialul thriller cu spioni Alex Rider, ce a avut premiera pe 6 octombrie la AXN, a fost filmat în Marea Britanie și România. Serialul, co-produs de însuşi Horowitz, urmărește povestea lui Alex Rider, adolescent londonez care a fost instruit încă din copilărie, fără să știe, pentru lumea periculoasă a spionajului. Forțat să investigheze moartea unchiului său și ce legătură are aceasta cu asasinatul a doi miliardari, Alex acceptă să își asume o nouă identitate și merge sub acoperire într-un internat izolat, în munți, numit Point Blanc. Aflat undeva pe crestele Alpilor Francezi, Point Blanc se promovează ca fiind un loc unde adolescenții cu probleme ce provin din familii extrem de bogate sunt aduși pe calea cea bună. Pe măsură ce Alex cercetează mai atent, descoperă că studenții sunt de fapt subiecții unui plan tulburător, pe care tânărul va trebui să-l oprească, chiar cu riscul propriei vieți.

Alex RIDERAlex Rider 2020 foto Sony Pictures Entertainment

În cele 8 episoade ale serialului regizat de Andreas Prochaska (The Death Valley, serialul Das Boot) și Christopher Smith (Black DeathSeverance), OTTO FARRANT (The White QueenMrs. Wilson) îl interpretează pe tânărul Alex Rider, care devine spion fără voie, Brenock O’Connor (Game of Thrones) este Tom Harris, cel mai bun prieten al lui Alex, Vicky McClure (Line of Duty) este Mrs. Jones, membră a departamentului secret MI6 și protectoarea lui Alex, în timp ce Stephen Dillane (Game of Thrones) este Alan Blunt, creierul întregii operațiuni și cel care decide să îl trimită pe Alex la Point Blanc.

Otto Farrant – prima zi de filmare în România

Pentru spectatorii români, surpriza frumoasă e aceea că binecunoscuta actriță ANA ULARU (PerifericInferno) va interpreta personajul Eva Stellenbosch, Decanul Point Blanc, o permanentă amenințare pentru Alex Rider. Eva este nu doar un psiholog genial, ci și o expertă în a scoate la lumină cele mai ascunse dorințe, temeri și secrete ale oamenilor. Am aflat chiar de la Ana Ularu câteva detalii despre experienţa filmărilor la Alex Rider.

Ana Ularu_foto Marc Rissmann

Ana Ularu, foto Marc Rissmann

Profesional vorbind, cât de provocator a fost să joci acest rol negativ?

Eva e mâna de fier a instituției Point Blanc. E cel mai devotat acolit al doctorului Greif și o unealtă perfectă pentru planurile lui infernale. Ce e înspăimântător la Eva e că poate fi chiar mai „harnică” decât i se cere în sadism. Personajele negative sunt întotdeauna mai atrăgătoare pentru că resorturile răului ne sunt, celor mai mulți dintre noi, străine. Deci e fascinant să încerci să găsești trăgaciul și modul în care operează un scelerat, lucrezi din imaginație și asta e mereu plăcut. Cursa dulce și de fapt esențială în câte picăm noi actorii e de a găsi justificarea acțiunilor unui personaj negativ – care a fost trauma sau motivul pentru care acționează în acest fel? Unde poate fi blând și vulnerabil? Ce a fost minunat la Eva e că am vrut să ascund doar sadismul sub eleganță, sub un comportament semi-seducător, felin și totuși imprevizibil. În cazul ei, trebuia să vedem un altfel de soldat al unei cauze sinistre, așa că am încercat să fac răul mai degrabă imperceptibil, ca un rechin înotând aproape de suprafață, nu fățiș. 

 

Ana, cum a fost să filmezi la un serial străin într-un spațiu familiar ție, România?

Am filmat doar parțial în România, și am fost foarte mândră atunci, ca de obicei, de cât de profesioniste, primitoare și „top notch” sunt echipele noastre. Cred că în materie de profesioniști în cinematografie suntem foarte bine plasați, și pot spune asta după experiențe trăite într-o mare parte din lume. Și m-a bucurat foarte tare să văd că și echipa engleză ne apreciază așa cum merităm și că se simt excelent la și cu noi. Din păcate am fost prea puțin în partea din România, personajul meu avea doar câteva exterioare (suuuper spectaculoase, elicopter aterizând pe vârf înzăpezit de munte, minunat), apoi am transplantat toată povestea la Londra, unde am locuit în mare parte din vara lui 2019. Am și filmat de ziua mea – mi se întâmplă des.

 

Despre colaborarea cu Andreas Prochaska și apoi cu Christopher Smith, regizori cu background foarte diferit…

Colaborarea a fost absolut excelentă. Cu Andreas am dat proba și am început să construim personajul împreună. Am filmat 4 episoade și apoi, mare parte din scenele de acțiune au revenit la Chris. Andreas merge pe realism, pe psihologie și instigă mereu la umor fin, la crearea unor relații tangibile și nuanțate între personaje. Chris înțelege spectaculosul, acțiunea, esențializarea personajului și forma pe care ar trebui să o aibă o scenă. Cei doi s-au completat foarte bine – avem un serial cu multă acțiune și suspans, condus cât se poate de interesant, de realist și virtuoz, cu personaje excelent jucate – trupa tânără e fabuloasă și vă invit să vedeți actori sub 25 de ani de o profunzime și un talent incredibil. 

 

Ne reîntâlnim deci cu Ana Ularu ca Eva Stellenbosch în serialul Alex Rider pe AXN, în fiecare marţi de la ora 23:00.

 

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.