Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 08/10/2020
Artă & Cultură / Teatru Viața Orașului

10 ani de BUCHAREST FRINGE

Teodora Bratu De Teodora Bratu
Comentarii 10 ani de BUCHAREST FRINGE Share 10 ani de BUCHAREST FRINGE


Bucharest Fringe – Maratonul Teatrului Independent s-a născut în 2010  din nevoia unor artiști tineri de a se face auziți într-o perioadă în  care mișcarea independentă era ignorată și redusă la câteva spații  devenite între timp legendare. De atunci s-a desfășurat neîntrerupt,  în fiecare an. 

Festivalul Bucharest Fringe și-a creat un profil clar și îndrăzneț axat pe  publicul tânăr promovând calitatea, originalitatea, spiritul liber și  debutul artistic. În cele 9 ediții au apărut în fața publicului  bucureștean de peste 17.500 spectatori, 1.326 de artiști din țară și  străinătate. S-au parcurs împreună cu publicul și artiștii independenți din România 82 zile de festival cu 181 de  spectacole de teatru și 250 de evenimente în 32 de teatre independente și spații neconvenționale. Au fost acordate 50 de premii în cadrul categoriei “Competiție” și iar organizatorii au petrecut alături de public și artiști peste 320 de ore de teatru. 

Anul acesta festivalul se va desfășura în perioada 9-18 octombrie, online, pe www.eventbook.ro unde vor fi difuzate integral  înregistrările tuturor spectacolelor. Timp de 10 zile ediția specială aniversară Bucharest Fringe va aduce în casele spectatorilor 26 de spectacole de teatru independent naționale și internaționale și 15 sesiuni Artists Talk pe Zoom în care publicul va avea ocazia să dialogheze în direct cu o parte din  creatorii spectacolelor. 

10 ani de BUCHAREST FRINGE

„What is LOVE? Baby don’t hurt me”

3 reprezentații își au premiera în cadrul Maratonului Teatrului Independent. What is LOVE? Baby don’t hurt me, un concept de Alina Tofan. Iubirea și-a pierdut de ceva vreme înțelesul de sentiment și a devenit un produs de consum șlefuit de media. Societatea ne bombardează cu imaginea cuplului perfect, iar la final de zi, decepționat, afli că nu faci parte din tipar. Suntem oare capabili să punem o definiție iubirii?

10 ani de BUCHAREST FRINGE

„404 Love”

Iubirea continuă să fie subiectul principal și în 404 Love, o adaptare a Anei Turos și a lui Teodor Ghiță, după „La Ronde” de Arthur Schnitzler. Însă ne aflăm în 2020, într-un București mai puțin pudibond și sexist, dar în care sexul și intimitatea rămân în continuare subiecte tabu. 6 personaje și 6 cupluri, toate aflate sub puterea dorinței – carnală și a conexiunii pure, a sincerității și a minciunii, a afirmării și negrii. 

Dincolo de oglindă, ultima premieră a festivalului, un spectacol după eseurile lui Petru Creția. Pune sub semnul întrebări corpul în relație cu tine, ceilalți și cu societatea, într-o lume în care a proteja înseamnă a înstrăina

Mai multe detalii despre festival și program găsiți pe www.bfringe.ro

  • Text de Teodora Bratu.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.