Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 07/10/2020
Zile si Nopti

CityZen | ”Care festival, unde?” de Monika Tompos

Zile și Nopti Sibiu De Zile și Nopti Sibiu
Comentarii CityZen | ”Care festival, unde?” de Monika Tompos Share CityZen | ”Care festival, unde?” de Monika Tompos


Când vizitezi un loc pentru prima oară, de cele mai multe ori, ai tendința să îl și fotografiezi. Încarci fotografia apoi pe rețelele sociale, #Sibiu, și urmărești nerăbdător reacțiile. Ori, cât de bizar va fi când vor apărea în fotografia ta din Piața Mare din Sibiu – unde odată trimiteau bezele politicieni de renume la Summitul UE – corturi, vată pe băț și baloane cu luminițe, în locul fațadelor ce așteaptă la rând să fie primite în familia UNESCO?

Ce vreau să spun de fapt, este că, așa cum căutăm să găsim cea mai frumoasă terasă din Sibiu, cel mai frumos nume pentru noul spațiu al orașului, cea mai frumoasă stradă, sau cele mai bune maniere, poate ar trebui să facem și cel mai frumos ghid de bune practici pentru festivaluri. Pe care să-l urmărească cu sfințenie organizatorii de evenimente din oraș – mai ales pentru cele ce au loc în piețele centrale ale Sibiului.

Standardizare poate sună prea tăios, însă un set de 10 reguli cu privire la locul de amplasare al corturilor, dimensiunea și culoarea lor, nu ar strica. Ba chiar ar ajuta la eliberarea fațadelor (pentru fotografii și pentru fericire în general). Astfel turistul de rând, poate pleca acasă cu o fotografie în care să apară Turnul Sfatului, Biserica Evanghelică, sau clădirea Primăriei, amintindu-și ce oraș organizat și elegant a vizitat. Se mai adaugă la regulile de care vă spun, 5 modele de standuri și mobilier urban – modele neutre, care să nu atragă atenția de la patrimoniul cultural al orașului. Toate astea după alegerea pieței în funcție de amploarea evenimentului și de numărul participanților. Tocmai pentru a evita situațiile în care un eveniment mic, îngrădește mijlocul unei piețe mari, atrăgând atenția mai mult prin neadaptare decât prin program cultural.

Până una alta însă, să (ne) clarificăm  – oare chiar își au locul toate evenimentele în piețele centrale ale orașului?

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.