Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 07/10/2020
Zile si Nopti

Ce ne place și ce nu ne place la școala în pandemie | de Cristina Bălău

Zile și Nopti Sibiu De Zile și Nopti Sibiu
Comentarii Ce ne place și ce nu ne place la școala în pandemie | de Cristina Bălău Share Ce ne place și ce nu ne place la școala în pandemie | de Cristina Bălău


Ne place

Ne place că au fost luate numeroase măsuri pentru a fi evitată, pe cât posibil, răspândirea infecțiilor cu noul coronavirus. Astfel, clasele sunt dotate cu panouri de plexiglas pentru fiecare bancă în parte, iar elevii au măști de protecție. Totodată, băncile sunt distanțate unele de altele și se efectuează dezinfecția odată la un anumit interval de timp.

Ne place că se încearcă o reîntoarcere la normalitate, într-o vreme în care prea puține lucruri mai sunt măcar acceptabile. Totul pentru ca tinerii să poată să se concentreze îndeosebi pe educație și nu atât de mult pe problemele actuale ale lumii care îi înconjoară.

Ne place că s-au găsit soluții și pentru elevii care nu au la dispoziție gadget-uri de pe care să urmeze cursurile online. Statul a promis dotarea micuților veniți din familii cu greutăți financiare cu tablete de pe care să poată urmări lecțiile atunci când sunt predate exclusiv în mediul online.

 

Nu ne place

Nu ne place că prea puțin s-a luat în considerare, în elaborarea planurilor de învățământ, situația părinților care nu au cu cine să își lase acasă copiii cu vârste fragede. Totodată, angajatorul poate veni în ajutorul părintelui doar până în punctul în care, desigur, lipsa angajatului devine o povară pentru primul.

Nu ne place că, în ciuda tuturor măsurilor impuse, pentru distanțarea socială, elevii par că nu înțeleg rolul acestora, astfel că nu de puține ori îi putem observa în jurul școlilor, îngrămădiți unii în alții, fumând și povestind, fără să respecte vreun pic distanțarea.

Nu ne place că nu toți elevii cărora le-au fost promise gadget-urile menționate la rubrica de mai sus le-au și primit. Din varii motive, numeroși copii se văd la momentul actual puși în postura de a nu avea acces la educație, îndeosebi cei care trăiesc în mediul rural și pentru care nu s-a depus încă un efort în acest sens.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.