Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 06/10/2020
Zile si Nopti

Viața orașului | Ce poți face în perioada 9-26 octombrie, la Sibiu?

Zile și Nopti Sibiu De Zile și Nopti Sibiu
Comentarii Viața orașului | Ce poți face în perioada 9-26 octombrie, la Sibiu? Share Viața orașului | Ce poți face în perioada 9-26 octombrie, la Sibiu?


Anul acesta, cele 25 de ore de teatru devin 25 de zile de teatru, toate de-a lungul lunii octombrie. Pe 10 octombrie debutează cel de-al doilea capitol al festivalului cu spectacolele ”Delirium” și ”Caelum Meditatio”. Ultimele două capitole care compun harta emoțională și senzorială a ediției din acest an se vor întâmpla între 15-18 și 23-26 octombrie. ”Welcome to the new world! Hai să descoperim dacă și cum mai e realmente nevoie de arta teatrului”, îndeamnă Bogdan Sărătean, directorul festivalului.

 

Viața orașului | Ce poți face în perioada 9-26 octombrie, la Sibiu?

Festivalul cultural LGBTQ+ SIBIU PRIDE va avea loc între 15 și 17 octombrie, într-o formulă online, excepție făcând testările gratuite pentru depistarea BTS. În online, festivalul propune proiecții de film, spectacol de teatru, webinare. Vor fi difuzate online filme precum 120 battements par minute, care a câștigat în 2017 Marele Premiu la Cannes, Le Temps de la Lumiere sau documentarele How to Survive a Plague și My Wonderful West Berlin, dar și spectacolul de teatru Bucurie și fericire în regia lui Andi Gherghe. Webinarele din această primă ediție a festivalului au ca temă epidemia globală de HIV și felul în care ne afectează pe toți.

 

Viața orașului | Ce poți face în perioada 9-26 octombrie, la Sibiu?

The Motans marchează trei ani de activitate muzicală printr-un turneu aniversar magic. De la prima piesă lansată, ”Versus”, și până astăzi la ”Din trecut”, The Motans a avut numeroase colaborări, hit-uri în topurile FM și TV, milioane de vizualizări pe YouTube și show-uri apreciate de fani. ”Abia aștept să cânt la Sibiu piesele de suflet de pe primul album, dar și de pe cel mai nou album”, susține Denis. Concertul va avea loc vineri, 16 octombrie, ora 20, la Sala Transilvania Sibiu.

 

Viața orașului | Ce poți face în perioada 9-26 octombrie, la Sibiu?

După ediția în aer liber, Astra Film Festival revine cu o ediție online, între 16 și 25 octombrie. Aceasta va găzdui o parte din filmele aflate în selecția oficială 2020, programul dedicat industriei și multe altele. Totul va fi disponibil online prin intermediul platformei festivalului.

 

Viața orașului | Ce poți face în perioada 9-26 octombrie, la Sibiu?

În zilele de 13 și 14 octombrie, începând cu ora 19, la Centrul ”Ion Besoiu”, Teatrul de Balet propune sibienilor o oră și jumătate de dans și muzică, prin intermediul a două spectacole: ”Bolero” și ”În numele bucuriei”. Publicul va fi părtaș la o mare celebrare a bucuriei vieții.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.