Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 06/10/2020
Lifestyle / Destinații turistice

Brukenthalfest: natură, istorie, gastronomie și petrecere, la Palatul Brukenthal Avrig

Zile și Nopti Sibiu De Zile și Nopti Sibiu
Comentarii Brukenthalfest: natură, istorie, gastronomie și petrecere, la Palatul Brukenthal Avrig Share Brukenthalfest: natură, istorie, gastronomie și petrecere, la Palatul Brukenthal Avrig


Palatul Brukenthal din Avrig găzduiește până în 18 octombrie prima ediţie a Brukenthalfest, o sărbătoare inspirată de marile petreceri de toamnă organizate în multe din oraşele Europei. La fosta reşedinţă de vară a baronului Samuel von Brukenthal toamna e sărbătorita principală, iar din meniu nu lipsesc distracţia la superlativ, voia bună, berea şi mâncarea de cea mai bună calitate.

Cei care ajung în această perioadă la frumosul complex baroc din Avrig, unicul loc de asemenea complexitate din această parte a României, pot cutreiera în linişte şi pace frumoasele şi vastele grădini şi se pot bucura de frumosul şi coloratul tablou făurit cu pricepere şi inspiraţie de Doamna Toamnă. Vizita la Palatul Brukenthal Avrig poate fi prilejul cel mai potrivit pentru a afla şi câteva detalii despre istoria acestei zone a Transilvaniei, despre personalităţile care au trăit pe aceste meleaguri şi viaţa acestora. Iar după cura de frumos, aer curat şi puţină istorie, oaspeţii se pot bucura de o experienţă memorabilă la restaurantul Edenul Transilvaniei. Terasa a fost decorată şi amenajată în ton cu anotimpul, cu elemente naturale, rustice şi obiecte inspirate din obiceiurile, meşteşugurile şi tradiţiile specifice acestei perioade: dovleci, baloţi de paie, teasc şi zdrobitor de struguri, căruţa cu recolta toamnei trasă de cai.

Brukenthalfest: natură, istorie, gastronomie și petrecere, la Palatul Brukenthal Avrig

Gurmanzii se pot delecta cu preparate delicioase, precum puiul la cărămidă de la Zagreb, pljeskavica de la Belgrad, cârnăciori şi cărnuri bavareze la grătar, specialități de panificație pregătite în cuptoarele tradiționale ale complexului, ciolan afumat sau gulaş unguresc. Mâncarea e stropită cu bere din belşug (locală şi germană) şi e acompaniată de muzică live, concursuri şi multe surprize. În zilele de vineri, sămbătă şi duminică, ambianţa muzicală e asigurată de solistul sibian Adrian Orlea.

Brukenthalfest: natură, istorie, gastronomie și petrecere, la Palatul Brukenthal Avrig

Brukenthalfest 2020 e unul dintre proiectele pregătite de reprezentanţii Palatului Brukenthal Avrig în pragul aniversării celor 300 de ani de la naşterea lui Samuel von Brukenthal, primul guvernator al Transilvaniei născut pe aceste meleaguri. Toate evenimentele care marchează această importantă aniversare sunt grupate sub tema: ”Brukenthal – 300 de ani”. Cei care doresc informaţii suplimentare sau rezervări, pot suna la numărul 0726234417, pot accesa pagina de facebook a Palatului Brukenthal Avrig sau pot scrie la: office@palatulbrukenthalavrig.ro.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.