Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Icon Film Zile si Nopti 04/10/2020
Film

SERVITORII, cu Vlad Ivanov, în cinematografe

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii SERVITORII, cu Vlad Ivanov, în cinematografe Share SERVITORII, cu Vlad Ivanov, în cinematografe


Filmul  SERVANTS / SERVITORII, cu Vlad Ivanov într-un rol inedit, va fi distribuit în cinematografe începând cu 16 octombrie.

O dramă inspirată de poveștile reale ale unor preoți care au avut de ales între a colabora cu poliția secretă și a rezista, în Cehoslovacia comunistă, filmul este coprodus în România de Oana Bujgoi Giurgiu și Tudor Giurgiu. SERVANTS este o coproducție Slovacia-România-Cehia-Irlanda, contextul istoric în care se petrece acțiunea fiind similar celui din România, unde colaborarea preoților cu Securitatea încă este un subiect fierbinte.

Filmul a avut premiera mondială în competiția Encounters, dedicată vocilor și viziunilor noi, la ediția din acest an a Festivalului de la Berlin, unde s-a bucurat de aprecierea criticii internaționale: ”O dramă strălucit construită și învăluitoare ca atmosferă” (Variety)

Vlad Ivanov își consolidează cariera internațională cu un nou rol memorabil, după cele din La Gomera, Hier, Toni Erdmann, Bacalaureat, Câini, Snowpiercer, sau In the Fog, toate selectate în marile festivaluri. Este, totodată, al doilea său rol într-un film a cărui acțiune se petrece într-un seminar teologic, după cel din Un pas în urma Serafimilor.

SERVITORII, cu Vlad Ivanov, în cinematografe

Titlu: SERVANTS / SERVITORII

Regia: Ivan Ostrochovský

Cu: Vlad Ivanov, Martin Sulik, Milan Mikulcik, Samuel Skyva

Durata: 78 minute

Țara: Slovacia-România-Cehia-Irlanda

Limba: Slovacă

Gen: Dramă

Data lansării: 16 octombrie 2020.

Sinopsis: Anul 1980. Michal (Samuel Polakovič) și Juraj (Samuel Skyva) sunt elevi la un seminar teologic, în Cehoslovacia comunistă. Temându-se ca școala lor să nu fie închisă, profesorii își modelează elevii în așa fel încât să fie pe placul Partidului Comunist. Fiecare seminarist trebuie să decidă ce cale alege: cea ușoară, a colaborării cu regimul, sau cea în care devine el ținta regimului.

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută