Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 04/10/2020
Artă & Cultură / Performing arts Viața Orașului

Miresele prințului șarmant – un performing de costume în Parcul Sebastian din Sectorul 5

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii Miresele prințului șarmant – un performing de costume în Parcul Sebastian din Sectorul 5 Share Miresele prințului șarmant – un performing de costume în Parcul Sebastian din Sectorul 5


Duminică, 4 octombrie, de la ora 17:00, în Parcul Sebastian din Sectorul 5 va avea loc prima reprezentație a performingului de costum ”Miresele prințului șarmant”, un proiect interdisciplinar care îmbină coregrafia, sound design-ul, costumele și scenografia.

Miresele prințului șarmant – un performing de costume în Parcul Sebastian din Sectorul 5

Povestea performingului de costum pornește de la poemul dramatic în 3 acte “Trandafirii roșii” al lui Zaharia Bârsan. Coregrafa Beatrice Maria Tudor, alături de creatorul de costume Valentin Teodorescu, sound designer-ul Sarah Mitrofan și scenografa Sofia Ovejan au imaginat o continuare a poemului într-un alt registru – în care Zefir se transformă într-un prinț șarmant, iar trandafirii pe care el îi aducea prințesei pentru a o salva se transformă în tinere mirese. Rezultatul este o fuziune a artelor vizuale și artelor spectacolului, care a dat naștere acestui gen interdisciplinar numit performing de costum.

”Plecând de la simple veșminte banale și ajungând pâna la costume elaborate, împrumutând elemente din artele spectacolului precum timpul limitat de desfășurare, mișcarea scenică, performerii, etc., această manifestare artistică evoluează permanent către noi forme de expresie”, spune Valentin Teodorescu, creatorul costumelor din spectacolul ”Miresele prințului șarmant”.

Miresele prințului șarmant – un performing de costume în Parcul Sebastian din Sectorul 5

O poveste absurdă, amuzantă și neconvențională exprimată prin costum, coregrafie și muzică, în care poate prințul se va căsători cu una din mirese, poate miresele se vor transforma iarăși în trandafiri, poate va exista o nuntă, sau poate totul este doar un vis al prințului.

”În cadrul performingului de costum ”Miresele prințului șarmant” lucrăm cu performeri foarte creativi și deschiși. În calitate de coregraf, propun direcții de lucru pentru fiecare moment iar aceștia oferă diferite modalități de interpretare a temelor date din care selectez ulterior materialul finit. De asemena, un avantaj extraordinar este faptul că Sarah compozitoarea coloanei sonore a spectacolului ne însoțește pe durata procesului de creație și face modificări în timp real astfel încât muzica să potențeze la maximum conceptul coregrafic.”, spune coregrafa Beatrice Maria Tudor.

Coregrafie: Beatrice Maria Tudor
Costume: Valentin Teodorescu
Scenografie: Sofia Ovejan
Performeri: Anastasia Grigore, Maria Luiza Dimulescu, Teodora Tudose, Sofia Sitaru Onofrei, Antonia Itineanț, Iuliana Danciu, Octavian Voina
Muzică/Sound design: Sarah Mitrofan
Grafică: Gabriela Comoli 

”Ansamblul gri al betonului și cimentului, spațiul citadin în care se desfășoară spectacolul este rupt și delimitat prin jocul formelor în care întregul este întotdeauna diferit și creează o descompunere a realității, iar actul artistic devine centrul de interes”, spune scenografa Sofia Ovejan.

Performingul va avea loc cu respectarea normelor și măsurilor de siguranță impuse de autorități în această perioadă. Purtarea măștii este obligatorie pe toată durata desfășurării evenimentului. Se va asigura distanța socială de minim 1,5m, iar numărul participanților va fi limitat.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.