Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 02/10/2020
Artă & Cultură / Teatru Viața Orașului

BucurEȘTI aLive | Săptămâna 2 – 8 octombrie

Delia Mitrache De Delia Mitrache
Comentarii BucurEȘTI aLive | Săptămâna 2 – 8 octombrie Share BucurEȘTI aLive | Săptămâna 2 – 8 octombrie


BucurEȘTI aLive | Săptămâna 2 - 8 octombrie

Delirium

Teatrul Odeon

Sâmbată, 3 octombrie, de la ora 19:00, în Sala Majestic a Teatrului Odeon, se pune în scenă Delirium. Bilete: http://www.teatrul-odeon.ro/events/delirium.

Delirium, un delir al binelui, este despre seducție, desfrâu și violență, putreziciune în care se scaldă gândacul karamazovian. Textul, semnat de dramaturgul irlandez Enda Walsh, este o reinterpretare modernă a romanului „Frații Karamazov” de F.M. Dostoievski. Intrat în repertoriul Teatrului Odeon cu regia lui Vlad Massaci, Delirium aduce în lumea contemporană șapte personaje dostoievskiene descărnate de cutume, morală și principii, extrem de actuale cu care nu ai cum să nu te identifici. Cei patru frați și tatăl lor sunt personaje puternice care alături de cele două personaje feminine, Katia și Grușenka, fațetează complet stadiile decăderii. Două triunghiuri amoroase, în care nu se ține cont de legătura de sânge, aprind conflictul. Karamzovii sunt îmbracați în piele, sunt oameni care merg la club, se îmbibă cu alcool, Grușenka dansează la bară cu ochelari de soare pe cap. Pilonul credinței lui Alioșa este cosmetizat într-un ciorap ținut pe mână pe post de păpușă cu care vorbește. Frământările personajelor clasice sunt transpuse în zilele noastre, scoase la iveală prin trecutul neasumat. Mihai Smarandache, Alexandru Papadopol, Marius Damian, Cezar Antal, Vlad Bîrzanu, Sabrina Iaschevici și Mădalina Ciotea alcătuiesc distribuția spectacolului.

BucurEȘTI aLive | Săptămâna 2 - 8 octombrie

Improfix

Teatrul Nottara

Duminică, 4 octombrie, de la ora 19:00, în Sala Horia Lovinescu a Teatrului Nottara, suntem invitați pentru a urmări împreună spectacolul de improvizație al trupei Improfix. Bilete: https://www.blt.ro/improfix.html.

Se anunță o seară plină de umor, în care imaginația depășește limitele normalului, iar spontaneitatea este cuvântul cheie al serii, căci momentele pe care va urma să le vedem vor fi create pe loc la sugestia publicului. Teatrul Arte dell’Anima ne propune un proiect îndrăzneț, care implică tineri actori profesioniști din Chișinău, Timișoara, Cluj și București, selectați special pentru abilitățile actoricești și creativitatea de care au dat dovadă în urma castingului „Anima pentru Societate VIII”.  Nu va fi o seară clasică cu exerciții teatrale, va fi și seara improvizației muzicale, căci va fi prezent și  Vlad Pasencu, unul dintre cei mai celebri improvizatori muzicali la clape.

„Improvizația este arta de a crea din nimic ceva extraordinar, doar cu ajutorul imaginației și al abilităților actoricești. Un spectacol de improvizație nu presupune nimic altceva decât niște actori carismatici, o bucățică de scenă și multă disponibilitate, iar din partea publicului puțină dorință de a participa la crearea magiei și a bunei dispoziții”, spune Mihaela Sîrbu.

Coach: Mihaela Sirbu. Distribuție: Emanuel Bighe, Irina Ștefan, Cătălin Ștefan Bucur, Armand Crișan, Petru Mărginean, Laura Gabriela Oana, Teodor Abagiu, Crina Lință, Dumitru Țui, Ioana Niculae, Alexandru Cătănoiu.

BucurEȘTI aLive | Săptămâna 2 - 8 octombrie

Rencontres

Teatrul de Comedie

Spectacolul de teatru Rencontres, se joacă duminică, 4 octombrie, de la ora 19:00, la Teatrul de Comedie, în Sala Radu Beligan. Bilete: https://bilete.comedie.ro/alege-spectacol/103.

Un spectacol în regia lui Dragoş Huluba despre iubire, o dragoste eternă care capătă o multitudine de forme, se reîntrupează în trecerea ei prin timp și se încadrează în civilizații și spații diferite. O istorie a cuplurilor celebre, dar și o istorie personală, momente, sentimente care se ascund în fiecare relație în parte. Este despre dragoste, dar și despre însingurare, sensibil, dar și zdruncinător și ironic, despre certitudini și iluzii,  Rencontres pune în balanță statutul individului modern care își găsește cu greu alinarea și cuplul, devenit o entitate singulară, el și ea contopindu-și existența. Povestea celor doi parteneri ne este mărturisită cu ajutorul mimicii, expresiei, dansului, plasticității corporale, pantomimei, constituind un comentariu la adresa relației ca sursă a fericirii, dar și a înstrăinării de sine. Spectacolul demonstrează că mișcările pot ține locul cuvintelor, ba pot chiar să le depășească intensitatea și sfera de înțelesuri. Cei doi parteneri sunt interpretați de Violeta Huluba și Dragoş Huluba.

BucurEȘTI aLive | Săptămâna 2 - 8 octombrie

Tosca

Opera Națională București

Joi, 8 octombrie, de la ora 19:00, la Opera Națională București avem ocazia să urmărim Tosca, în regia lui Mario De Carlo. Bilete: https://tickets.operanb.ro/.

Tosca, o operă în trei acte de Giacomo Puccini cu premiera globală la “Teatro Costanzi”, pe data de 14 ianuarie 1900. , are la bază libretul scris de Luigi Illica. Neasemuita bogăție melodică înscrie Tosca între capodoperele genului. O melodramă care împletește inseparabil lirismului sentimental cu accentele eroico-tragice, ne transpune în Roma din 1800, în 14 Iunie, ziua bătăliei de la Marengo. Floria Tosca este o cântăreață celebră, iubita lui Mario, un artist revoluționar de ale cărui sentimente nu se îndoiește. Destinul cuplului este umbrit de apariția șefului de poliție hotărât să zdrobească rebeliunea politică, nuanțându-se astfel un periplu de la dragoste și loialitate, la frică și cruzime.

Dirijor: Tiberiu Soare; Asistenți de regie: Paula Stoica, Claudia Machedon; Floria Tosca: Madeleine Pascu; Mario Cavaradossi: Daniel Magdal; Scarpia: Cătălin Toropoc; Cesare Angelotti: Marius Boloș; Sacrestano: Ion Dimieru; Spoletta: Valentin Racoveanu; Sciarrone: Florin Simionca; Un carceriere: Dan Indricău.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.