Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 30/09/2020
Artă & Cultură / Teatru Viața Orașului

În premieră în FITPTI 2020, Teatru în cas(c)ă

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii În premieră în FITPTI 2020, Teatru în cas(c)ă Share În premieră în FITPTI 2020, Teatru în cas(c)ă


Teatru în cas(c)ă este genericul sub care, în parteneriat cu Radio România Teatrul Național Radiofonic, Festivalul Internațional de Teatru pentru Publicul Tânăr Iași va include în program 18 titluri pentru public tânăr și matur. Sunt producții regizate de Attila Vizauer, Cezarina Udrescu, Mihai Lungeanu, Mihnea Chelaru etc. Realizate prin recurs la tehnici moderne de înregistrare și redare (de pildă, sistem binaural), spectacolele pe texte de Matei Vișniec, Elise Wilk, Maria Manolescu Borșa, Sandu Macrinici, Petre Barbu, Ema Stere etc. vor fi disponibile pe toată durata evenimentului pe siteul FITPT https://luceafarul-theatre.ro/category/festivalul-international-de-teatru-pentru-publicul-tanar/ şi pe www.eteatru.ro în secțiunea Colecții.

“Îi invităm pe iubitorii teatrului de toate vârstele și din orice localitate a țării sau din diaspora să redescopere în premieră în Festival această formulă pe care o pot asculta așezați în fotoliul preferat de acasă, cu căștile pe urechi, sau făcând mici treburi domestice. Este o selecție premium de producții radiofonice pentru toate gusturile, pe categorii de vârste, accesibilă indiferent de oră, cu voci de aur ale actorilor români, printre ei, Rodica Mandache, Coca Bloos, Constantin Codrescu, Alexandrina Halic, Ada Navrot, Eugen Cristea, Manuela Ciucur, Constantin Cojocaru, Adela Mărculescu,  Nicoleta Lefter, Adriana Trandafir etc.”, precizează Oltița Cîntec, directorul artistic al FITPTI.

În premieră în FITPTI 2020, Teatru în cas(c)ă

Printre titlurile selectate se numără: Jos comunismul – joc pe calculator de strategie şi RPG de Ema Stere, regia artistică Attila Vizauer; Over The Rainbow – spectacol binaural, scenariul şi regia Mihnea Chelariu şi Ion Andrei Puican, sound design: Mihnea Chelariu, muzica: Better days, November by www.bensound.com (creative commons license), la pian – George Marcu, vocile robotice create cu ajutorul www.naturalreaders.com (open source); seria de autor Elise Wilk: cu  Pisica verde, Exploziv, iHamlet.

“Povești sonore semnate de autori contemporani, cu distribuții valoroase și viziuni regizorale surprinzătoare fac apel la noile tehnologii de audiție. Recomandăm ascultarea la cască; mare parte din producții sunt realizate în sistem binaural (sunet 360).  Stăm în casă, dar rămânem conectați cu Teatrul în cas(c)ă.” menționează Oana Cristea Grigorescu, critic teatral, redactor Radio România.

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută