Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 28/09/2020
Zile si Nopti

ULBS și AFT au deschis oficial noul an universitar: ”Nu vom lăsa misiunea noastră didactică și de cercetare să fie oprită de pandemie”

Zile și Nopti Sibiu De Zile și Nopti Sibiu
Comentarii ULBS și AFT au deschis oficial noul an universitar: ”Nu vom lăsa misiunea noastră didactică și de cercetare să fie oprită de pandemie” Share ULBS și AFT au deschis oficial noul an universitar: ”Nu vom lăsa misiunea noastră didactică și de cercetare să fie oprită de pandemie”


Universitatea “Lucian Blaga” din Sibiu, alături de Academia Forțelor Terestre ”Nicolae Bălcescu”  au deschis luni, 28 septembrie, în cadrul unei ceremonii restrânse, anul universitar 2020-2021.

A devenit o tradiţie ca cele două instituţii de învăţământ superior din Sibiu să deschidă împreună anul universitar, de fiecare dată, în Piaţa Mare. În acest an, în contextul situației epidimiologice din țară, manifestarea s-a mutat în Sala Transilvania și s-a desfășurat cu numărul limitat de spectatori. Deschiderea anului universitar a fost transmisă și urmărită în mediul online de sute de studenți, care au trăit emoția noului început acasă, în fața ecranelor.

Festivitatea de deschidere a anului universitar a fost moderată de actorul Florin Coşuleţ, de la Teatrul Naţional “Radu Stanca”, şi deschisă cu imnul naţional, “Deşteaptă-te, române!”, interpretat de soprana Melinda Samson.  Au urmat  discursuri, susținute de rectorii celor două instituţii de învăţământ.

“Să nu vă fie teamă să visați”

“De mai bine de o jumătate de secol, universitatea continuă să-și deschidă porțile în fiecare toamnă, în fața viitorului, în fața voastră, dragi studenți. De nouă ani, organizăm aceasta festivitate, în colaborare cu AFT. Mi-a fost dor de acest moment și de privirile sclipitoare ale bobocilor, care au ales să-și construiască o carieră la ULBS. Toamna aceasta este una cu totul neobișnuită, deoarece contextul pandemic ne obligă la restricții și la responsabilitate.(…) Nu vom lăsa misiunea noastră didactică și de cercetare să fie oprită de pandemie. O vom învinge împreună. Ce este ULBS astăzi? Putem descrie universitatea în cifre: aproape 15.000 de studenți, aproximativ 700 de cadre didactice, nouă facultăți, peste 80 de programe de licență, peste 60 de programe de masterat, un număr important de doctorat, o infrastructură solidă și în plină dezvoltare, parteneriate și colaboratori pe toate continentele. ULBS este o parte a comunității sibiene, fiind permanent în serviciul acesteia. (…) Dragi studenți, ați trecut de focul admiterii, ați scăpat de emoții și veți intra într-o lume nouă, în care vă dorim ca echilibrul dintre pregătirea profesională și căutarea fericirii să fie unul perfect. Vă îndemn să gândiți critic și să vă ascultați inima, ea știe deja drumul. Nu lăsați umbra și îndoiala să pătrundă în sufletele voastre, nu lăsați zgomotul lumii exterioare să vă acopere propriile gânduri. (…) Fiți oameni ai acțiunii și nu faceți pași în spate, în fața greutăților. Să nu vă fie teamă să visați. Un om se cunoaște după aspirațiile pe care le are. Bucurați-vă de fiecare pas pe care îl faceți pe drumul cunoașterii, în numele științei, pentru comunitate și pentru dezvoltarea voastră“, a spus prof. univ. dr. habil. Sorin Radu, rectorul Univestității ”Lucian Blaga” din Sibiu.

“Ați făcut o alegere bună

La rândul său, gl. bg. prof. univ. ing. dr. Ghiţă Bârsan, rectorul AFT “Nicolae Bălcescu” Sibiu,  i-a felicitat pe studenţi că au ales să studieze în oraşul de pe Cibin.

“Doresc să vă transmit faptul că ați făcut alegerea cea mai bună. Ați ales două universități, care au menirea de a forma specialiștii de mâine, de a modela caractere, ați ales două universități, care prin managementul performant la toate evaluările instituționale au obținut grad de încredere ridicat.(…) Educația centrată pe studenți nu înseamnă decât un drum al profesorului din centrul atenției către margine și aducerea studenților acolo unde le este locul, în mijlocul procesului educativ.Aveți tinerețea, nerăbdarea. Suntem într-un context, în care acestea elemente pot dauna. Uneori inconștiența tinereții poate dăuna tuturor celor din jur. Sunt convins că prin responsabilitate, împreună, cele două instituții vom transforma un început într-un continuu mers, să nu ne oprim din anul universitar. (…) O educație, o Românie educată nu poate continua fără dumneavoastră, dragi studenți”, a spus rectorul Academiei Forțelor Terestre din Sibiu.

Foto: Razvan Negru / Tribuna

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.