Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 27/09/2020
Artă & Cultură / Teatru Viața Orașului

Teatrelli deschide stagiunea 2020-2021

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii Teatrelli deschide stagiunea 2020-2021 Share Teatrelli deschide stagiunea 2020-2021


Rodica Mandache, István Téglás și Edith Alibec se întâlnesc în Dușmănie. E ceva vindecător în a le da oamenilor un obiect al urii lor”, un spectacol complex despre nevoia de intimitate și dorința de a controla povestea pe care o lăsăm mai departe celorlalți despre noi înșine

La o săptămână după ce a fost distinsă cu Premiul UNITER pentru întreaga carieră, Rodica Mandache revine pe scenă cu o nouă premieră! Spectatorii o pot vedea în „Dușmănie. E ceva vindecător în a le da oamenilor un obiect al urii lor” la Teatrelli,  un spectacol interdisciplinar scris și regizat de Gabriel Sandu, în care joacă alături de actorii István Téglás și Edith Alibec.  Avanpremiera și premiera sunt deja sold out.

Spectacolul „Dușmănie. E ceva vindecător în a le da oamenilor un obiect al urii lor” chestionează felul în care trăim, dar și în care reflectăm aceeași realitate prin prisma dramelor din interiorul realizării unui film documentar. Rodica Mandache o interpretează pe Ioana, membră a fostei securități, logopedul lui Nicolae Ceaușescu și omul din spatele rostirii discursurilor dictatorului, care ajunge să devină personaj principal al unui film documentar semnat de Alina (Edith Alibec). Între cele două se află István Téglás, nepotul Ioanei, un tânăr plin de talent artistic, însă marcat de un parcurs anti-social și de singurătate, fiind crescut exclusiv de către bunica sa. Totul ia o turnură neașteptată când filmul documentar realizat de Alina câștigă un premiu important. În urma vizbilității și atenției pe care evenimentul o generează, viața celor trei personaje se schimbă definitiv, iar publicului i se dezvăluie trecutul trauamtic care le leagă. „Dușmănie. E ceva vindecător în a le da oamenilor un obiect al urii lor” sondează, totodată, cât din ceea ce vedem este adevăr și cât este ficțiune în genul de film documentar și explorează ce se întâmplă la nivel individual atunci când poveștile complicate sunt prezentate public într-o manieră simplificată sau chiar manipulatoare.

„Este un spectacol interdisciplinar despre nevoia de intimitate, apartenență și dorința de a controla povestea despre noi înșine pe care o lăsăm mai departe celorlalți.”, povestește regizorul Gabriel Sandu.

Teatrelli deschide stagiunea 2020-2021

Producția beneficiază de apariția specială a regizoarei de film documentar Mona Nicoară. Se joacă în tot spațiul Teatrelli, conceput ca un teatru-cafenea: pe scenă,în sală, alături de public, dar și la bar, spectacolul având și o puternică componentă video, printre imagini numărându-se și scurte secvențe din Videogramele unei revoluții, cunoscutul film al regizorului Andrei Ujică realizat în 1992.

Avanpremiera și premiera spectacolului „Dușmănie. E ceva vindecător în a le da oamenilor un obiect al urii lor” din 28 și 29 septembrie sunt sold out. Următoarele reprezentații vor avea loc în octombrie, în formula specifică pentru respectarea regulilor de distanțare socială, cu 31 de locuri disponibile în interiorul teatrului pentru fiecare reprezentație a spectacolului.

Regulamentul de acces în contextul măsurilor pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus este disponibil pe site-ul Teatrelli și poate fi descărcat în format .pdf.

„Dușmănie. E ceva vindecător în a le da oamenilor un obiect al urii lor”

Text șiregie: Gabriel Sandu

Cu: Rodica Mandache, Edith Alibec și István Téglás (cuaparițiaspecială a regizoarei de film documentar Mona Nicoară)

Producție video: Ana Cârlan

Scenografie: Raluca Alexandrescu

Muzica: Xenti Runceanu

DOP filmare: Mihai Ionescu

Lumini: Ștefan Vasilescu

Credits și mulțumiri pentru înregistrări Revoluție: Andrei Ujică (Videogramele unei revoluții).

O co-producție Teatrelli

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.