Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 26/09/2020
Artă & Cultură / Teatru Viața Orașului

PREMIERA baletului FRUMOASA ȘI BESTIA

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii PREMIERA baletului FRUMOASA ȘI BESTIA Share PREMIERA baletului FRUMOASA ȘI BESTIA


TEATRUL MUZICAL AMBASADORII deschide stagiunea 2020-2021 cu PREMIERA baletului FRUMOASA ȘI BESTIA, în cadrul SAMER 2020, proiect inițiat de Ministerul Culturii. Primele reprezentații sunt programate sâmbătă, 26 septembrie și duminică, 27 septembrie 2020, ora 11:00, la Muzeul Național al Satului “Dimitrie Gusti”.

Frumoasa și Bestia

Baletul “Frumoasa și Bestia”, adaptare a celebrei povești scrise de Charles Perrault, este o creație coregrafică semnată de Valentin Stoica, prim-balerin al Operei Naționale București, într-o scenografie sugestivă, creionată de Viorica Petrovici.

De-a lungul a 60 de minute, micuții spectatori vor păși într-o călătorie fantastică alături de Frumoasa (Belle), care este luată prizonieră de către Bestie, în castelul său. În ciuda temerilor, ea se împrietenește cu monstrul și reușește să privească dincolo de exteriorul lui hidos, acolo unde sălășluiește o inimă nobilă și generoasă – cea a unui prinț fermecat. Spectacolul transmite un mesaj ușor de înțeles pentru copiii de toate vârstele: frumusețea vine întotdeauna din interior, sufletul este mult mai important decât înfățișarea. Dincolo de cunoscuta poveste a lui Charles Perrault, rescrisă în zeci de variante de-a lungul timpului, spectacolul este o pledoarie pentru creația de top, rafinată, elevată, plină de culoare și dinamism. Se propune o coregrafie neoclasică, sugestivă, cu portretizarea fiecărui personaj, o coloană sonoră ce cuprinde fragmente din pagini celebre ale romantismului francez semnate de Hector Berlioz, Paul Dukas și Cesar Franck. Cu alte cuvinte, se conturează o compoziție scenică prin care o poveste nemuritoare întinerește sub ochii copiilor.

Haideți să vedem dacă Frumoasa va reuși să îmblânzească Bestia!

afis frumoasa si bestia

  • Parteneri media la acest eveniment sunt: Agerpres, Mediafax, România TV, Ultima oră, Sapte Seri, Zile și Nopți, Itsy Bitsy și GOKID.
  • Mai multe detalii despre programul TEATRULUI MUZICAL AMBASADORII sunt disponibile pe website-ul instituției www.teatrulmuzicalambasadorii.ro.

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută