Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 25/09/2020
Zile si Nopti

Tiberiu Soare e noul dirijor principal al orchestrei sibiene: “Sunt foarte bucuros și onorat”

Zile și Nopti Sibiu De Zile și Nopti Sibiu
Comentarii Tiberiu Soare e noul dirijor principal al orchestrei sibiene: “Sunt foarte bucuros și onorat” Share Tiberiu Soare e noul dirijor principal al orchestrei sibiene: “Sunt foarte bucuros și onorat”


Lansarea noului sezon muzical „Staţiunea Muzicală Brukenthal” al Filarmonicii de Stat Sibiu aduce cu sine numirea cunoscutului dirijor Tiberiu Soare în funcţia de „dirijor principal” al orchestrei. Prima apariţie în această nouă ipostază a avut loc în 1 octombrie, în concertul de deschidere a stagiunii 2020-2021.

„Maestrul Tiberiu Soare – un dirijor consacrat, cu o activitate prodigioasă – onorează astfel Sibiul şi pe sibieni, într-o epocă de creştere culturală şi economică. Totul a fost posibil datorită viziunii şi iniţiativei dirijorului Cristian Lupeş, managerul Filarmonicii de Stat Sibiu. Sunt sigur că vom avea o colaborare frumoasă şi fructuoasă, aşteptată atât de artişti cât şi de publicul nostru”, a declarat Radu Marius, Concert maestru al Orchestrei Filarmonicii de Stat Sibiu.

„Sunt foarte bucuros și onorat de invitația Filarmonicii din Sibiu de a mă alătura efortului muzicienilor acestei prestigioase instituții pentru aducerea în fața publicului a muzicii de cea mai înaltă calitate. Suntem cu toții conștienți de rolul extrem de important pe care îl avem de îndeplinit în viața comunității prin promovarea culturii veritabile. Identitatea autentică apare și se menține prin aderarea la un set de valori comune, iar patrimoniul cultural este cea mai scurtă cale de cristalizare a acestora”, a declarat  Tiberiu Soare.

Tiberiu Soare a absolvit Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, secţia dirijat şi secţia interpretare instrumentală. S-a perfecţionat cu dirijorii Horia Andreescu, Alain Paris şi Adrian Sunshine. Din 1999 dirijează orchestrele filarmonicilor şi teatrelor de operă din ţară, realizând turnee în Suedia, Israel, China, Germania și Elveţia. Ca dirijor al Orchestrei Naţionale Radio, a realizat numeroase concerte şi înregistrări: concerte în festivaluri internaţionale la Shanghai (2010, 2013), Varna (2011) sau Balcic (2013). A desfăşurat o bogată activitate ca dirijor al Operei Naţionale Bucureşti (2005-2013), în calitate de coordonator al Studioului Experimental de Operă şi Balet „Ludovic Spiess” (2007-2008). Între 2002 şi 2006 a predat la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.