Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 25/09/2020
Zile si Nopti

Baia Populară Sibiu a fost modernizată, dar rămâne în continuare închisă din cauza pandemiei

Zile și Nopti Sibiu De Zile și Nopti Sibiu
Comentarii Baia Populară Sibiu a fost modernizată, dar rămâne în continuare închisă din cauza pandemiei Share Baia Populară Sibiu a fost modernizată, dar rămâne în continuare închisă din cauza pandemiei


Primăria Sibiu și Serviciul Public Baia Populară au finalizat lucrările de reabilitare a clădirii în care funcționează Baia Populară Sibiu, aspectul, dar mai ales funcționalitatea Băii fiind mult îmbunătățite.  

“Vorbim în primul rând de o clădire de patrimoniu a orașului pe care am reușit să o reabilităm și vom face demersuri pentru clasarea acesteia ca monument istoric. Am păstrat și restaurat elementele arhitecturale unice, redând frumusețea clădirii care a împlinit 116 ani. În al doilea rând am reușit să modernizăm un obiectiv cu tradiție în Sibiu și să o transformăm într-un centru modern în care sibienii au la dispoziție un bazin de înot reabilitat după cele mai noi standarde, trei tipuri de saune, camere de tratament și o sală de sport dotată, toate optimizate pentru persoanele cu dizabilități. Baia Populară redevine astfel emblematică pentru Sibiu.” (Astrid Cora Fodor, primarul municipiului Sibiu)

Lucrările executate, pe scurt:

 • Am consolidat clădirea prin lucrări la fundații, ziduri, stâlpi, la fostul coș de fum, am refăcut fundația bazinului de înot, am întărit structura mansardei și am construit o scară nouă spre etaj. Tencuielile interioare și exterioare au fost refăcute, iar tâmplăria ferestrelor a fost înlocuită.
 • Am realizat recompartimentări, relocări și extinderi ale spațiilor prin amenajarea integrală a podului existent și mutarea spațiilor administrative. Subsolul clădirii a fost extins și sub zona de parcare, fiind reamenajat.
 • Am modernizat instalațiile electrice, termice, de apă, de canalizare și de gaz. În zonele de bazin și saună s-au montat sisteme de încălzire în pardoseală. De asemenea, Baia este echipată cu un sistem de supraveghere video, cu senzori de mișcare, detectoare de fum și butoane de alarmare la incendiu. Și instalațiile sanitare s-au înlocuit în cabinele de baie și duș, precum și în grupurile sanitare.
 • Toate pardoselile și placările din incinta clădirii au fost modernizate, respectându-se cerințele speciale în cazul acestei clădiri istorice. La intrarea în clădire și pe holurile principale, au fost folosite materiale precum piatra naturală și marmura, punând astfel în valoare istoria și estetica acestei clădiri.
 • Arhitectura clădirii a fost restaurată: balustradele, ușile, compartimentările din lemn ale cabinelor de schimb, scara din lemn, coloanele de piatră și cuva din piatră de la fântâna bazinului, iar placările ceramice ale bazinului au fost refăcute.
 • Clădirea a fost complet optimizată pentru accesul persoanelor cu dizabilități în toate ariile de servicii, montându-se rampe și un ascensor.

Baia Populară oferă în prezent următoarele servicii:

 • Un bazin de înot complet reabilitat, cu un sistem nou, electronic, de filtrare a apei și un sistem de filtrare a aerului în întreaga clădire care protejează structura imobilului în zonele cu umiditate crescută, aceasta fiind în trecut una dintre cele mai mari probleme. Pentru părinții care doresc să supravegheze copii în timpul orelor de înot, s-a amenajat o sală de așteptare dotată cu ecrane conectate la camerele video din zona bazinului.
 • Trei saune moderne: o saună uscată cu aromaterapie, o saună umedă și o salină cu sare de Himalaya, care poate fi folosită ca zonă de relaxare, dar și pentru tratamentul afecțiunilor respiratorii. S-a creat un culoar nou de legătură între bazinul de înot și saune, acest spațiu fiind amenajat ca zonă de relaxare.
 • Trei zone noi de vestiare pentru bazin și saună, accesul făcându-se cu brățări digitale de acces
 • Zona de dușuri a fost relocată într-un spațiu mult mai generos
 • Trei camere de terapie: una cu pietre jade, una pentru hidroterapie și una pentru masaj clasic.
 • O sală de fitness cu o suprafață triplă față de cea precedentă, amenajată într-un spațiu inedit, la subsolul clădirii, în locul fostelor spații tehnice. Aceasta a fost dotată cu aparate de ultimă generație, care pot fi utilizate inclusiv de către persoanele cu dizabilități.
 • O sală de activități sportive tip yoga, pilates, aerobic, situată în mansarda proaspăt amenajată în podul reabilitat al clădirii
 • O curte interioară complet reamenajată în care va funcționa o cafenea și un spațiu de joacă pentru copii
 • O terasă panoramică, amenajată la etajul I al clădirii
 • Un punct de belvedere amenajat în fostul turn de apă, care a fost complet reabilitat, fiind acum vizitabil

Și accesul în Baia Populară s-a modernizat, fiind posibil pe baza unor brățări de control acces pe care clienții le vor primi la intrare unde fost amenajată o a doua casierie pentru accesul mai fluent al publicului.

Lucrările fiind finalizate, următorul pas este obținerea avizului ISU pentru siguranța la incendii și angajarea personalului necesar pentru asigurarea tuturor serviciilor noi ale Băii.

IMPORTANT! Chiar dacă lucrările sunt finalizate, Baia Populară nu se poate redeschide, rămânând în vigoare restricțiile impuse pentru protecția populației în contextul pandemiei de coronavirus, acestea specificând că bazinele amenajate în interior nu se pot deschide publicului. Vă invităm să urmăriți anunțurile de pe site-ul www.baiapopulara.sibiu.ro unde se va anunța redeschiderea Băii, atunci când va fi permis.   

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută