Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 24/09/2020
Viața Orașului

10 ani de Sun Plaza cu extra momente inspirate din viitor

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii 10 ani de Sun Plaza cu extra momente inspirate din viitor Share 10 ani de Sun Plaza cu extra momente inspirate din viitor


În perioada 24 septembrie 13 octombrie, vizitatorii Sun Plaza se vor îmbarca într-o călătorie în viitor, ghidați de instalațiile imersive special amenajate atât în exteriorul cât și în interiorul centrului comercial.

Pasajul de acces la metrou se transformă în galerie de artă prin lucrările artiștilor Visual Playground.

10.000 de euro și multe alte premii oferă Sun Plaza vizitatorilor cu ocazia aniversării.

Dacă primii 10 ani au fost un pic altfel, la aniversare Centrul Comericial Sun Plaza invită vizitatorii să-și imagineze cum va fi peste 10 ani. Pornind de la conceptul „Lumea peste 10”, Sun Plaza provoacă vizitatorii să călătorească în viitor, să-și imagineze și să experimenteze, prin intermediul tehnologiei și a instalațiilor artistice, cum va arăta universul pe care-l cunosc.

10 ani de Sun Plaza cu extra momente inspirate din viitor

Șapte instalații imersive vor construi circuitul imaginar, în perioada 24 septembrie – 13 octombrie, începând cu principalele puncte de acces în Sun Plaza și continuându-se în diverse zone din centrul comercial.

După startul marcat printr-un totem 3D la intrare, pictat de artiștii comunității VisualPlayground, vor urma instalații tematice distincte care vor construi pas cu pas experiența. Inițial prin vocile unor romancieri, eseiști si jurnaliști din redactia Vice Romania, într-o instalație care va aduce povești inedite, apoi prin presă, citind știrile dintr-un ziar al viitorului. Articole de cultură, știrile zilei, realitatea politică sau cea sportivă, toate aduse din realitatea anului 2030.

Poate în viitor călătoriile printre stele vor fi mai accesibile, dar până atunci Sun Plaza le oferă celor curioși posibilitatea să exerseze. Într-o cameră senzorială, cu pereți și tavan din oglinzi, oricine se va putea simți ca într-o călătorie în spațiu. Iar pentru cei care vor să-și lase un mesaj pentru viitor, îl pot înregistra și trimite din cabina telefonică special amenajată.

Și copiii sunt invitați să-și dea frâu liber imaginației. Într-o căsuță dedicată, aceștia vor desena viitorul, visurile lor urmând să fie transpuse într-un filmuleț creativ.

Toate activitățile se vor desfășura cu respectarea măsurilor de siguranță, în zonele instalațiilor care necesită interacțiune fiind permis un flux controlat de participanți. Participarea este gratuită.

Extra experiență prin artă

După intervenția artistică realizată de artistul austriac Peter Kogler în 2018 în zona pasajului care leagă centrul comercial Sun Plaza de stația de metrou, cei 10 ani continuă să aducă o extra experiență prin artă, transformând acest pasaj în galerie de artă. În cadrul proiectului vor putea fi văzute lucrările artiștilor Diana Grigore, Andrasz Ferenczy, Alina Bohoru, Sorina Vazelina, Simina Popescu, Lidia Macovei, membri Visual Playground. Comunitatea Visual Playground cuprinde, prin creatorii săi, o școală de ilustrație și design grafic, precum și o platformă educațională alternativă, care-și propune să dezvolte comunitatea de artiști vizuali din țară.

Extra momente și premii aniversare

10 ani de Sun Plaza aduce premii aniversare. Vizitatorii se pot înscrie în cursa pentru premiul cel mare de 10.000 euro sau unul dintre gadgeturile inspirate din viitor. Acestea se acordă prin tragere la sorți, la cumpărături de minimum 300 de lei, de la oricare dintre magazinele din Sun Plaza, pe un singur bon sau pe mai multe bonuri depuse la Info Point. Mai multe detalii găsiți pe www.sun-plaza.ro

Despre Sun Plaza:

Inaugurat în 2010, Sun Plaza este centrul comercial dominant din zona de sud a Bucureștiului, având o suprafață construită de 208.000 mp. Spațiu de relaxare și cumpărături, centrul comercial cuprinde patru etaje, două destinate exclusiv cumpărăturilor, și are o parcare subterană cu 2.000 de locuri. În anul 2018 Sun Plaza a finalizat cel mai amplu proces de reconfigurare și extindere din piața de retail din România, fiind adăugată o aripă nouă, dar și multe modificări la nivel de design. În 2019 a fost modernizat food court-ul, si reamenajata o parte din terasa exterioara.

Centrul comercial este deținut de către S IMMO AG și administrat de către CBRE România.

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută