Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 23/09/2020
Zile si Nopti

Sfârșit de an mai sărac în evenimente: Sibiu Magic Show și Festivalul Tânăr de la Sibiu au fost anulate

Zile și Nopti Sibiu De Zile și Nopti Sibiu
Comentarii Sfârșit de an mai sărac în evenimente: Sibiu Magic Show și Festivalul Tânăr de la Sibiu au fost anulate Share Sfârșit de an mai sărac în evenimente: Sibiu Magic Show și Festivalul Tânăr de la Sibiu au fost anulate


Două mari evenimente ale Teatrului pentru Copii și Tineret “Gong” din Sibiu au fost anulate anul acesta, din cauza noului coronavirus. Este vorba despre Festivalul Tânăr de la Sibiu, programat între 30 octombrie – 8 noiembrie, și despre Sibiu Magic Show, ce urma să se desfășoare între 10 – 13 decembrie.

Festivalul Tânăr de la Sibiu se afla anul acesta la cea de-a șaptea ediție.

“Cea de-a șaptea ediție a Festivalului Tânăr de la Sibiu a fost reprogramată pentru 2021. Am luat această decizie în luna martie, pentru a nu bloca inutil bugetul public al orașului, având în vedere contextul pandemiei. A fost o decizie grea, dar de bun simț. Logistica unui festival internațional presupune rezervări și plăți în avans pentru transporturi de persoane și decoruri. Ne-am concentrat atenția asupra reorganizării producțiilor noastre, astfel încât să asigurăm o efervescență locală și să păstrăm accesul publicului tânăr la cultură în general. În aceste momente de criză, e important să asigurăm continuitatea activităților de bază ale teatrului, oferind oportunități copiilor de a se dezvolta egal și echitabil într-o comunitate sănătoasă. Reușim să facem asta împreună cu Primăria Sibiu și avem încredere că ne vom revedea cu publicul nostru din toată țara, la anul, atât pentru Festivalul Tânăr, cât și pentru Sibiu Magic Show, pentru că și acesta a fost anulat din aceleași motive”, a spus, pentru Sibiu 100%, Adrian Tibu, managerul Teatrului “Gong” din Sibiu.

Anul trecut, Festivalul Tânăr de la SIbiu a propus peste 40 de spectacole și evenimente dedicate copiilor și adolescenților. Evenimentul este menit, potrivit organizatorilor, că construiască un public nou pentru teatrele dramatice. Fiecare ediție a Festialului aduce poveşti clasice şi contemporane, formule teatrale noi, cu ateliere, expoziții, conferinţe interactive şi lansări de carte.

Sibiu Magic Show este un festival unic în România, cu un program de divertisment dedicat întregii familii, pornind de la spectacole ce jonglează cu vizibilul și invizibilul și ajungând la numere de iluzionism, scamatorii, levitație, prestidigitație, clovnerie, pantomimă, dar și la elemente de circ și cabaret.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.