Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 23/09/2020
Zile si Nopti

Interviu cu jucătorul de tenis Victor Cornea: ”De multe ori îmi petrec timpul liber în natură”

Zile și Nopti Sibiu De Zile și Nopti Sibiu
Comentarii Interviu cu jucătorul de tenis Victor Cornea: ”De multe ori îmi petrec timpul liber în natură” Share Interviu cu jucătorul de tenis Victor Cornea: ”De multe ori îmi petrec timpul liber în natură”


Victor Cornea este la momentul actual, fără doar și poate, cel mai urmărit jucător de tenis din Sibiu. La 27 de ani, sibianul se poate lăuda cu performanțe de excepție.

Anul trecut, imediat după Sibiu Open, Victor a avut cele mai bune rezultate la campionatele naționale de seniori obținute vreodată de un sibian, în toate timpurile – titlul național la dublu masculin, titlul național la dublu mixt, titlul național la echipe de seniori cu Universitatea Cluj și un titlu de vicecampion. 

Înainte de a se dedica în totalitate acestui sport, a fost o perioadă în America, unde a urmat cursuri de business pentru doi ani.

 

Când ai descoperit pasiunea pentru tenis?

Am început la 9 ani, cu ping pong, atletism, mai multe sporturi. La noi în județ eram campion la ping pong și luasem chiar locul III pe țară. M-a văzut domnul Ilie Giurgiu jucând și m-a întrebat dacă vreau să încerc tenisul de câmp. Mi-a plăcut, m-am dus în Sub Arini acolo la el și a fost ceva de nedescris. Jucam în mijlocul naturii, iar eu iubesc natura, mediul era plăcut, așa că am rămas la tenis.

 

Nu puteai să joci și în America? De ce te-ai întors?

Mi s-a părut mai oportun să joc acasă. Acolo jucam pentru facultate și ei nu m-ar fi lăsat să joc profesionist. Cumva momentul acela a fost unul bun al carierei mele, simțeam că pot să fac mai mult în tenis, așa că m-am întors să fac asta pentru mine.

 

Ce ai fi făcut dacă nu ai fi jucat tenis?

Cu siguranță aș fi ales ceva legat de mașini, raliuri…  sunt foarte pasionat de mașini, îmi place să conduc și cu siguranță aș fi făcut ceva în aria asta.

 

Un loc preferat în care mergi în timpul liber?

Când sunt la Sibiu merg la Păltiniș, pe la Sadu, toată zona aceea îmi place mult, Transalpina, Transfăgărășan, toate sunt în zona noastră și de multe ori merg să mă relaxez în natură.

 

Ce mesaj le transmiți celor care ar vrea să joace tenis dar nu au curajul?

Mi se pare important, mai ales la o vârstă fragedă, este să joci din plăcere. Să nu te împingă de la spate părinții sau antrenorul, pentru că ușor, ușor începi să pierzi bucuria jocului. Am văzut asta la unii colegi care nu mai puteau excela tocmai pentru că nu le mai plăcea ceea ce făceau. Părinții m-au susținut încă de la început să fac ceea ce mi-am dorit. Tata a fost handbalist și toată lumea se aștepta să îi urmez pașii, dar tata m-a lăsat să aleg eu ce-mi place, după ce am încercat mai multe sporturi.

 

Cât de apreciat e tenisul în Sibiu? Este un sport care se apropie de ceea ce înseamnă fotbal și baschet pentru zona noastră?

Încet văd că începe să crească și tenisul pe plan local și cu ajutorul lui Marius (n.r. Marius Vecerdea, directorul Sibiu Open) aș putea spune, pentru că mediatizează mult ceea ce se întâmplă aici și lumea vede tot mai mult ce înseamnă tenisul. Oricum este un sport văzut la nivel mondial și urmărit, dar la noi aici se poate mult mai mult.

 

Ce ritual ai înainte de meci?

Am anumite rutine și în rest îmi place să stau un pic singur, să ascult muzică și să-mi pun sângele în mișcare, să mă umplu de energie înainte de meci.

 

De CRISTINA BĂLĂU

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.