Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 23/09/2020
Zile si Nopti

CityZen | ”Din dramă-n criză” de Ciprian Ciocan

Zile și Nopti Sibiu De Zile și Nopti Sibiu
Comentarii CityZen | ”Din dramă-n criză” de Ciprian Ciocan Share CityZen | ”Din dramă-n criză” de Ciprian Ciocan


Pentru unii născuți într-o țară în care suntem cu gâturile strâmbe de la privit peste gardul vecinilor mai civilizați de la vest, revoluția continuă pare să fie o stare obișnuită. Stării de tranziție perpetuă asezonată cu vestitele generații de sacrificiu i s-au adăugat în ultimii ani și binefacerile globalizarii.

Nu ne erau așadar suficiente de recuperat secolele în care n-am construit catedrale (păzind Occidentul de turci), deceniile în care n-am construit autostrăzi (metoda noastră originală de a păzi Occidentul de ruși), acum trebuie să mai suferim și de noile crize globale, ba financiare, ba de sănătate, ba de schimbări climatice. Abia mai inaugurăm și noi cu chiu cu vai un capăt de autostradă când aflăm că nu mai e cușer să mergi cu mașina. Când să bucuri de-o friptură de vită importată din Argentina, afli că ești pe cale să comiți o nouă crimă climatică. Azi-mâine ne vor pune să purtăm măști pe stradă ca-n Singapore. Facem ce facem și iar suntem de sacrificiu, generația care trebuie să salveze planeta. No biggy. Măcar generațiile următoare vor trăi liniștite când vom fi terminat noi cu lupta.

Posibil totuși că sunt cam la limita generației care trebuie să salveze planeta, poate dacă mă fofilez bine scap de asta, ca la recrutare. Cele dinainte s-au bătut cu slavii, tătarii, turcii naziștii, comuniștii, cripto-comuniștii, a mea cu corupția, iar următoarea pare că se bate cu J.K. Rowling.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.