Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 18/09/2020
Zile si Nopti

Fostul sediu al Palatului Copiilor a intrat în renovare: se va păstra funcționalitatea educațională a clădirii

Zile și Nopti Sibiu De Zile și Nopti Sibiu
Comentarii Fostul sediu al Palatului Copiilor a intrat în renovare: se va păstra funcționalitatea educațională a clădirii Share Fostul sediu al Palatului Copiilor a intrat în renovare: se va păstra funcționalitatea educațională a clădirii


De aproximativ un an, Palatul Copiilor s-a mutat în casă nouă, în fostul internat al Liceului Tehnologic „Henri Coandă”. Astfel, sediul de pe strada Constituției a rămas liber, iar în prezent Parohia Evanghelică Sibiu, în posesia căreia este clădirea, desfășoară lucrări de reabilitare.

„Motivul pentru care se renovează acest imobil este de a se folosi în continuare în scop educațional. Avem în vedere o refuncționalitate a clădirii istorice pentru funcțiunea de școală, în acord și în respect cu funcțiunea inițială pe care a avut-o clădirea la momentul construcției”, au explicat reprezentanții conducerii Bisericii Evanghelice Sibiu.

Potrivit acestora, în prezent au loc lucrări de curățare și eliminare a finisajelor degradate, neoriginale, compartimentări parazitare și parțiale de refacere, „în scopul asanării unor tencuieli de sacrificiu la subsol, în tehnici tradiționale”.

Biserica Evanghelică nu estimează, deocamdată, o dată de finalizare a lucrărilor, deoarece procedura de autorizare a acestora este în curs de desfășurare. Până în prezent, spun reprezentanții Parohiei Evanghelice Sibiu, clădirea a obținut avizul Direcției de Cultură.

Parohia Evanghelică Sibiu spune că până la sfârșitul anului 2021 speră să asigure o funcționalitate parțială a clădirii, respectiv subsolul și parterul, iar printre unitățile de învățământ ce s-ar putea muta aici este Școala Germană „Charlotte Dietrich”. Reprezentanții Bisericii au precizat că „la momentul de față, intenția noastră este de a păstra funcționalitatea educațională pentru care această clădire a avut destinația și încercăm să susținem și forma educațională privată, aceasta din urmă nefiind exclusivă”.

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută