Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 27/08/2020
Muzică

Jazz Up Sea Festival revine la Constanța cu două concerte de jazz în ultimul weekend de vară

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii Jazz Up Sea Festival revine la Constanța cu două concerte de jazz în ultimul weekend de vară Share Jazz Up Sea Festival revine la Constanța cu două concerte de jazz în ultimul weekend de vară


În weekendul 28 – 29 august, Jazz UP Sea Festival aduce la Constanța patru muzicieni renumiți ai scenei naționale de jazz în Piațeta Falezei Cazinoului din Constanța. Berti Barbera (voce și percuție), Johnny Bica (pian), Viorica Pintile (voce) și Adrian Flautistu (contrabas) vor cânta în ultimul weekend de vară melodii de jazz atât din repertoriul propriu cât și piese clasice ale jazzului internațional. Concertele organizate de Asociația Cult Art, cu sprijinul Primăriei Constanța se vor desfășura cu toate măsurile speciale de siguranță impuse de virusul Covid 19. Intrarea este iar liberă, iar locurile sunt limitate și se rezervă la adresa rezervari@jazzup.ro, sau la numărul de telefon 0768 300 600.

Jazz Up Sea Festival revine la Constanța cu două concerte de jazz în ultimul weekend de vară

Intrarea în perimetrul concertelor se face de la ora 18.00, iar concertele încep la ora 19.00. Asigurăm locuri dezinfectate și distanțate la 1.5 metri, punem la dispoziție substanțe dezinfectante și chiar și măști de protecție, dacă publicul nu are.

„Succesul concertului de anul trecut de la Cazinoul din Constanța și ultimul înaintea începerii renovării emblematicei clădiri, cu trioul Berti Barbera, Sabin Penea și Cătălin Răducanu mi-a dat încredere să continui evenimentele de jazz în orașul de la malul mării, chiar și în acest an provocator, în care grija față de celălalt este mai mare ca oricând. Alături de o echipă dedicată și cu sprijinul primăriei am decis să organizăm două concerte de jazz în Piațeta Falezei Cazinoului din Constanța, respectând regulile de distanțare, dezinfectare și purtarea măștilor. Concertele de jazz și dialogurile muzicale propuse vor fi susținute de binecunoscutul Berti Barbera, talentatul pianist Johnny Bica, solista de jazz cu una dintre cele mai calde voci din industrie, Viorica Pitilie și experimentatul contrabasist Adrian Flautistu.” declară Valentin Stefăniță, președintele Asociației Cult Art și directorul festivalului JazzUp Sea Festival.

Artiști de jazz experimentați aduc jazzul la malul mării

Concertul de vineri, 28 august, ora 19.00, îi aduce laolaltă pe binecunoscutul artist Berti Barbera (voce și percutie) și talentantul pianist Johnny Bica.

Berta Barbera vine cu un bagaj de peste 25 de ani de cultură muzicală (realizator de emisiuni radio, prezentator de televiziune și festivaluri), are cinci proiecte muzicale alături de chitaristul Nicu Patoi și cântă atât la voce cât și la 20 de instrumente de percuție, fiind atașat de cajon și tabla.

Johhny Bica (pian) este producător și compozitor și aprofundează jazzul, improvizația și compoziția jazz la Universitatea Natională de Muzică din București, în cadrul studiilor de masterat și doctorat. Este unul dintre cei mai buni pianiști ai generației sale, dovadă fiind și materialul discografic, “The Real Vibrations”, în care îmbină jazzul cu stilul experimental.

Berti Barbera și Johnny Bica se întâlnesc destul de rar, poate prea rar pentru câte au să-și spună. De aceea, fiecare concert al lor cuprinde specificul întâlnirilor lor: o bucurie a revederii, idei multe și improvizație. Ei formează un duet atipic, un cumul de stiluri și experiență care se reflectă în repertoriul variat, bazat pe teme puternice și piese preferate. Accentul principal este pus pe libertatea de a recompune, de a explora intuitiv un mediu definit, care poate fi oricând completat cu tușeuri personale. Când Berti și Johnny se întâlnesc, publicul primește dimensiunea reală a muzicii actuale, prin umor și virtuozitate, prin note și ritm, așa cum se întâmplă în lumea celor buni. 

Jazz Up Sea Festival revine la Constanța cu două concerte de jazz în ultimul weekend de vară

Sâmbătă, 29 august, ora 19.00, Jazz Up Sea Festival invită publicul doritor la cel de-al doilea concert, unul cu standarde de jazz și adieri de bossa nova, care să sublinieze atmosfera estivală a ultimul weekend din această vară atipică, dar memorabilă. Trio-ul Viorica Pintilie – voce, Adrian Flautistu – contrabas electric  și Johnny Bica – pian propun un repertoriu cu cele mai frumoase piese de jazz și accente blânde de bossa nova, gândite ca un pansament pentru această perioadă dificilă prin care trecem cu toții.

Viorica Pintilie cântă de la 15 ani pe scenele din România, a experimentat mai multe stiluri muzicale până să se oprească la jazz, care i-a devenit repede drag și în care se regăsește cel mai mult. Vocea delicată, cu accente de bas se mulează pe personalitatea ei cu care reușește să colaboreze cu nume sonore de lumea jazzului și nu numai.

Adrian Flautistu (contrabas) a descoperit jazzul prin clasa VII-a mulțumită idolului său Johnny Răducanu, a făcut parte din trioul lui Mircea Tiberian și activează și în trioul din stagiunea de jazz de la Teatrul Act. Este unul din cei mai apreciați contrabasiști de jazz din România. A câștigat numeroase premii la Festivalurile de Jazz din România și din străinătate.

Adresa:
Piațeta Falezei Cazinoului Constanța: Bulevardul Regina Elisabeta nr.5-7

Eveniment prezentat de Asociația Culturala CultART

Mai multe informații despre cele două concerte, puteți găsi pe pagina de Facebook JazzUP

https://www.facebook.com/JazzUP-1751417711620047/ sau pe cea de Instagram https://www.instagram.com/jazzup_official/ 

***

Despre JazzUP

 JazzUP a luat naștere în 2018 din experiența turneelor SoNoRo în cei 15 ani de activitate și dorința de a aduce laolaltă artiști de muzica clasică cu muzicieni de jazz în punctele efervescente ale orașului Constanța precum Piața Ovidiu, Cazinoul Constanța, Centrul Multifuncțional Jean Constatin, Muzeul de Arheologie, Muzeul de Artă și Piațeta Falezei Cazinoului din Constanța. 

Sub umbrela JazzUP se află JazzUP Sea Festival și JazzUP Casino. 

Dintre artiștii care au acceptat invitația de a concerta la Jazz UP Sea se numără artiști de muzică clasică și muzicieni de jazz din țară și din străinătate precum Răzvan Popovici (violă), Valentin Șerban (vioară), Ioan-Dragoș Dimitriu (pian), Sabin Penea (vioară), Cătălin Răducanu (pian), Toma Dimitriu (pian), Michael Acker (contrabas), Sampo Hiukkanen (vioară și saxofon), Jonatan Sarikoski (tobe), Alexis Cardenas (vioară), Leonidas Rondon (cuatro), Nelson Gomez (chitarone), Francisco Gonzales (chitară), Berti Barbera (voce și percuție), Luiza Zan (voce), Iulian Pavelescu (chitară), Elena Mîndru-Turunen (voce).

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută