Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 25/08/2020
Zile si Nopti

Dumitru Budrala și Adrian Toma Ordean sunt propuși pentru a primi, fiecare, titlul de Cetățean de onoare al județului Sibiu

Zile și Nopti Sibiu De Zile și Nopti Sibiu
Comentarii Dumitru Budrala și Adrian Toma Ordean sunt propuși pentru a primi, fiecare, titlul de Cetățean de onoare al județului Sibiu Share Dumitru Budrala și Adrian Toma Ordean sunt propuși pentru a primi, fiecare, titlul de Cetățean de onoare al județului Sibiu


Dumitru Budrala, director fondator Astra Film Festival și regizor, și Adrian Toma Ordean, cel care a trecut de la Compact B la înființarea unor formații precum A.S.I.A., sunt propuși pentru a primi, fiecare, titlul de Cetățean de onoare al județului Sibiu.

Dumitru Budrala și Adrian Toma Ordean sunt propuși pentru a primi, fiecare, titlul de Cetățean de onoare al județului Sibiu

”Vicepreședintele Consiliului Județean Sibiu, doamna Christine Manta – Klemens, solicită acordarea titlului de «Cetățean de onoare al Județului Sibiu» domnului Dumitru Budrala, pentru bogata activitate desfășurată în domeniul artei, ca regizor, director de imagine, autor de fotografie documentară și director-fondator al festivalului internațional de cinema de non-ficțiune de la Sibiu, Astra Film Festival, pe care l-a înființat în 1993”, se arată în proiectul de hotărâre care va fi supus votului consilierilor județeni în ședința programată în după-amiaza zilei de joi.

Doctor în antropologie vizuală al Universității Babeș-Bolyai Cluj Napoca, Dumitru Budrala a realizat și o serie întreagă de documentare în care a surprins viața Mărginimii Sibiului, activitatea sa regizorală fiind premiată în cadrul mai multor festivaluri din lume. ”Zina, povestea unui sat din Mărginimea Sibiului”, ”Blestemul Ariciului” sau ”Ultimii păstori” sunt nume de referință în zona documentarului din această parte a lumii.

Dumitru Budrala și Adrian Toma Ordean sunt propuși pentru a primi, fiecare, titlul de Cetățean de onoare al județului Sibiu

Pentru decernarea titlului similar lui Adrian Toma Ordean, propunerea a venit din partea Danielei Simionescu, președintă a Asociației Domy Music Star. ”Adrian Toma Ordean este unul dintre compozitorii de marcă ai muzicii ușoare românești și unul dintre cei mai prolifici compozitori români, fiind și membru al Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România. Încurajează tinerii și descoperă noi talente la Sibiu în fiecare an în cadrul Festivalului «HermannstadtFest», al cărui președinte de onoare este. Sprijină tinerii din Sibiu pentru a face o carieră muzicală în București, punând la dispoziție compoziții și oferind benevol tot sprijinul necesar”, este o parte din prezentarea făcută în propunerea de acordare a titlului onorific.

Membru al unor formații precum Roșu și Negru și Compact B, Adrian Toma Ordean (65 de ani) a fost cel care a înființat și compus muzica unor formații de fete precum A.S.I.A. și Amadeus.

Titlul de ”Cetățean de onoare al județului Sibiu” a fost înființat din 2013.

Sursa: Turnul Sfatului

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută