Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 25/08/2020
Artă & Cultură

Cinematografele și teatrele se redeschid din 15 septembrie?

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii Cinematografele și teatrele se redeschid din 15 septembrie? Share Cinematografele și teatrele se redeschid din 15 septembrie?


Ministrul Culturii vrea o “deschidere regionalizată”. 

Cinematografele și sălile de teatru s-ar putea redeschide din 15 septembrie, a declarat marți seară, pentru HotNews.ro, ministrul Culturii, Bogdan Gheorgiu.

El propune o deschidere regionalizată, în funcție de numărul de cazuri de COVID-19 din fiecare județ, existând trei scenarii. Decizia finală va fi luată de Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU), care se va întruni miercuri.

Ministrul Culturii propune redeschiderea cinematografelor, a teatrelor și a sălilor de operă, la o capacitate de 66 % din totalul numărului de locuri, într-unul dintre scenarii, cu posibilitatea ca familiile să poată sta împreună și în grupuri de 3 persoane.

“Vom propune, pe modelul Germaniei, o deschidere regionalizată, în funcție de numărul de cazuri de COVID-19 din fiecare județ și o impunere a restricțiilor, mai aspre sau mai relaxate, în funcție de situația epidemiologică din fiecare județ”, a precizat pentru HoNews.ro ministrul Culturii.

Cele trei scenarii propuse, în funcție de evoluția epidemiologică din fiecare județ:

  • În cazul unui județ cu număr redus de cazuri de COVID-19 sau fără niciun caz, se propune chiar deschiderea sălii la o capacitate de 100%, cu păstrarea unor măsuri de precauție – mască, dezinfectare, nebulizarea sălii înainte de spectacol.
  • În scenariul al doilea se propune deschiderea sălilor de spectacol la o capacitate de 66%, putându-se ajunge până la 50%, dacă CNSU nu va accepta propunerea.
  • Cel mai “negru” scenariu, pentru zonele cu un număr foarte mare de noi îmbolnăviri – menținerea de interdicții pentru evenimentele în spațiile închise și pentru cinematografe.

 Ministrul a punctat că este vorba despre evenimente în spații închise, cu participare de până la o mie de persoane.

“Vom încerca să obținem cât mai multe eliminări de restricții pentru desfășurarea activităților culturale în săli, dar să vedem ce vor spune epidemiologii. (…) Va decide CNSU, noi suntem avocatul care cere”, a afirmat Gheorghiu.

Data propusă pentru redeschidere este 15 septembrie, astfel încât managerii instituțiilor să aibă timp să implementeze normele sanitare. Managerii vor fi direct responsabili pentru implementarea măsurilor sanitare, dar și pentru supravegherea respectării acestor reguli, a precizat ministrul Culturii.

Sursa: www.hotnews.ro

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută