Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 21/08/2020
Artă & Cultură

Open call pentru artiști la cea de-a doua ediție a proiectului NeoNlitic

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii Open call pentru artiști la cea de-a doua ediție a proiectului NeoNlitic Share Open call pentru artiști la cea de-a doua ediție a proiectului NeoNlitic


2020 aduce cea de-a doua ediție a proiectului itinerant NeoNlitic, ce va reprezenta de această dată o inițiativă internațională complexă, cu documentări pe teren ale civilizațiilor neolitice din trei țări (România, Ucraina și Bulgaria), într-un demers de a apropia culturi cu origini comune.

NeoNlitic lansează un open call până pe data de 30 august 2020, deschis tuturor artiștilor din cele trei țări care activează în diverse domenii: picture, sculptură, mixed media, instalații artistice, design de obiect, animație, video mapping, etc., care pot aplica în mod gratuit.

poster

Participarea la cea de-a doua editie a NeoNlitic presupune realizarea de către fiecare artist a unei lucrări relevante în contextul proiectului, cu o dimensiune maximă de 1x1x2m. Schițele a maxim trei lucrări, alături de CV-ul și portofoliul artistului, primite în termenul limită vor fi jurizate. Ulterior, lucrările selectate vor face parte din expoziția itinerantă din Bulgaria, Ucraina și România.

Detalii despre condițiile de participare sunt disponibile pe site-ul Neonlitic.

Proiectul, inițiat de Wood Be Nice, atelier de fotografie pe lemn, colaj și design de obiect în 2018,  își propune să preia elemente artistice străvechi și să valorifice patrimoniul cultural comun și estetica civilizațiilor primitive ale căror vestigii au fost descoperite pe teritoriile celor trei țări, folosind tehnici moderne de creație artistică și materiale upcycled.

Prima ediție a constat în două documentări pe teren și întâlniri de lucru, 4 workshopuri destinate networkingului activ între creatori, artişti, arheologi, makeri şi persoane implicate în industriile creative şi culturale și 4 expoziții în București (Institutul Cultural Român), Brașov (Visssual), Timișoara (Galeria Subterană) și Buzău (Muzeul Județean). NeoNlitic a reunit 15 artişti naţionali şi internaţionali, ce au adus la un loc peste 30 de lucrări de mixed media, instalații luminoase, sculpturi din lemn, rășină, metal, picturi, obiecte din ceramică și material textil, animație și video mapping, toate lucrările având ca sursă de inspirație motivele estetice ale culturilor preistorice: Hamangia și Cucuteni– Trypillia.

Expozițiile au fost și sunt curatoriate de Mihaela Ion, manager cultural cu o experiență de peste 12 ani în domeniul industriilor creative şi culturale internaţionale şi cu un doctorat în istoria artei,  fondatoare a Revistei Atelierul.

Și anul acesta NeoNlitic va consta în documentări de teren în situri și muzee arheologice din Bulgaria și Ucraina, un workshop cu profesioniști dedicat publicului larg și o expoziție itinerantă în toate cele trei țări.

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută