Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 21/08/2020
Muzică Viața Orașului

BucurEȘTI aLive | Săptămâna 21- 27 august

Delia Mitrache De Delia Mitrache
Comentarii BucurEȘTI aLive | Săptămâna 21- 27 august Share BucurEȘTI aLive | Săptămâna 21- 27 august


recomandari

Stand-Up Lechaim! – Grădina Sticlarilor

Sâmbătă, 22 august, de la ora 19:00, la Grădina Sticlarilor, avem ocazia să urmărim Stand-Up Lechaim!. Mai multe detalii AICI.

Maia Morgenstern, în acompaniamentul Bucharest Klezmer Band, ne oferă un spectacol-concert special, care vrea să ne amintească de diversitatea culturală pe care am moștenit-o și frumusețea ei pentru care merită prețuită. Într-o notă plină de optimism și voie bună, Stand-up Lechaim! adună o serie de cântece folclorice evreiești care fuzionează perfect cu muzica tradiționala românească, un mix plin de veselie și bucurie. De la Klezmer, oraţii de nuntă, cântece de leagăn, de joc, de dragoste, de petrecere, la cântece lăutărești sau satirice, Maia Morgenstern ne oferă o vastă paletă interpretativă. Regia spectacolului îi aparține, iar alături de Maia, pe scenă vor urca artiștii Dorina Păunescu, Mihai Ciucă, Mirela Nicolau și Andrei Miercure. Cu participarea TES ORCHESTRA: Bogdan Lifșin (Clape, acordeon), Rodica Gancea (vioară), Feras Sarmini (vioară), Sergiu Marin (violoncel), Mihai Pintenaru (clarinet).

recomandari

Vești de acasă – One World Romania

One World Romania, singurul festival de film documentar dedicat drepturilor omului, ajuns la cea de-a XIII-a ediție, proiectează sâmbătă, 22 august, de la ora 22:30, la Cinema Elvire Popesco, lungmetrajul Vești de acasă. Mai multe detalii și programul complet găsim AICI.

Vești de acasă este o co-producție între Franța și Belgia, un documentar realizat de Chantal Akerman care ne prezintă New York-ul anilor ’70, așa cum este un oraș privit prin ochii unui localnic, nu prin ochii unui turist care vede doar cele mai frumoase atracții. Aceste zone ale orașului sunt creionate strident, prin imagistica și sunetele străzilor care sunt fragmente, pasaje din viața cotidiană a autoarei. Veștile de acasă vin de la mama acesteia, rămasă în Bruxelles, cărora protagonista le dă glas prin citirea scrisorilor care vin frecvent cu informații despre membrii familiei și activitățile lor. O mamă cu o sănătate precară, tatăl care are des căderi emoționale, o soră mai mică a cărei personalitate este în curs de schimbare, o paralelă între două medii culturale diferite, dorul de acasă și grija că trăiește printre străini, Vești de acasă este documentarul care a stat la baza mai multor filme-eseu produse mai târziu de realizatoare.

recomandari

Concert Coma – Backyard Acoustic Season 2020 în Expirat

Coma concertează live în aer liber, la Expirat Halele Carol, miercuri, 23 august. Trupa va susține două reprezentații: una de la 18:00 și alta de la 20:45. Bilete AICI.

Fanii rockului alternativ au ocazia să asculte cele mai tari piese semnate de Coma, într-un concert mai restrâns, dar mai intim, așa cum precizează organizatorii, pentru a respecta măsurile de prevenție necesare în perioada prin care trecem. Trupa bucureșteană are deja mai bine de 20 de ani de concerte la activ și a fost formată inițial ca grup de nu metal, un subgen al rockului alterntativ și alternative metal, cu influențe de punk și grunge. Coma a cântat, de-a lungul timpului, în deschiderea unor nume sonore din sfera rockului, precum: Linkin Park, Deftones, Incubus, Sepultura, Ozzy Osbourne, Therapy?, Biohazard, Soulfly, Ignite, Hed PE, Harmful feat Billy Gould (Faith No More) sau Born from Pain & Skunk Anansie.

Cântă-mi povestea, Un semn, Vezi, Chip, Document, Cel Mai Frumos Loc De Pe Pământ, Orizont, La Hotar și Bine sunt doar câteva dintre piesele mele preferate de la Coma, pe care sper să le auzim pe 23 august.

recomandari

Iona – Gradina TVR

Duminică, 23 august, de la ora 21:00, suntem invitați în Grădina TVR să urmărim spectacolul de teatru Iona, producție a Teatrului Dramaturgilor Români. Bilete AICI.

O adaptare nouă și interesantă după parabola dramatică a lui Marin Sorescu ce se dezvăluie spectatorilor într-o manieră care lasă loc profunzimii și imaginarului. Cu o muzică special compusă pentru această formulă, cu versurile inspirate din scenariul clasic, ce încearcă să acopere întregul univers suprarealist al personajului plin de dileme și căutări, Iona devine un spectacol-concert în care limbajul corporal are o semnificație aparte, la fel ca decorul minimal plin de simboluri. Componenta sonoră este interpretată live de cei doi muzicieni care devin parte din spectacol, fiind integrați drept personaje implicate în poveste. Lari Giorgescu, Adrian Nour și Lucian Maxim sunt artiștii care compun distribuția spectacolului. Coordonarea scenică îi aparține lui Victor Ioan Frunză, iar scenografia lui Vladimir Turturica. Muzica originală este compusă de Lucian Maxim.

recomandari

Sonoterra Ensemble | Saxophone Mantras – Green Hours Jazz Cafe

Marți, 25 august, de la ora 19:30, la Green Hours Jazz Cafe va avea loc concertul marca Sonoterra Ensemble, Saxophone Mantras. Bilete AICI.

Cătălin Milea este saxofonistul care gândit întregul concept ce reprezintă Sonoterra Ensemble, cu scopul de a da viață unor compoziții proprii prin care exploatează efectele instrumentelor capabile să transmită emoții complexe, inducând o stare meditativă, introspectivă. Un concert special, nonconformist, impresionant prin ritmicitatea atipică, oferă un context sonor extrem de variat, un melanj instrumental la care nu te aștepți. Artiștii prezenți sunt: Cătălin Milea – saxofoane (sopranino, sopran, tenor, bariton) clarinet bas, dijderidu, duduk, flaut, double ocarina, boluri tibetane, gong-uri, Gabriel Bălașa pantam și percuții, Avadhut Kasinadhuni – tabla indiană și vioară, Bogdan Tănase – chitară și efecte, Tavi Scurtu – baterie, instrumente de percuție, efecte, Florian Nicolau – contrabas. Cătălin Milea are un portofoliu muzical impresionant, concertează alături de Sorin Zlat Quartet, Bigband-ul Radio, Ubuntu People, Bucharest Jazz Orchestra și The Jam Community, dar are și proiectele proprii sau este invitat în tot felul de alte programe independente. Are și două albume pe care le poți asculta înainte ca să îți faci o părere: Re-Bop Unit featuring Dick Oatts și Something for Now.

  • Recomandări de Delia Mitrache.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută