Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 12/08/2020
Zile si Nopti

Interviu cu Sorin Itu despre Transylvania Classic 2020: ”Traseul are peste 400 kilometri”

Zile și Nopti Sibiu De Zile și Nopti Sibiu
Comentarii Interviu cu Sorin Itu despre Transylvania Classic 2020: ”Traseul are peste 400 kilometri” Share Interviu cu Sorin Itu despre Transylvania Classic 2020: ”Traseul are peste 400 kilometri”


Transylvania Classic 2020 este o competiție dedicată mașinilor clasice și electrice, care va avea loc la finalul acestei luni. Cea mai veche mașină înscrisă la evenimentul din acest an este un Renault Torpedo din 1920. Traseul competiției are peste 400 kilometri și îi va purta pe concurenți prin cele mai frumoase locuri din județul Sibiu.

Sorin Itu, organizatorul evenimentului Transylvania Classic, a stat de vorbă cu noi despre surprizele pe care le pregătește pentru ediția din acest an, traseele pe care concurenții se vor întrece și, mai ales, despre ce frumuseți pe patru roți vom admira, în perioada 20-22 august.

 

Ce pregătiți pentru evenimentul din acest an?

2020 este pentru noi un an de tranziție, marcat, din păcate, și de această pandemie care a impus numeroase restricții de călătorie. Începând cu această ediție numele evenimentului va fi Transylvania Classic și ne-am propus să intensificăm eforturile noastre de a promova județul Sibiu ca parte a acestei regiuni fabuloase. Avem aici cel mai spectaculos drum din România, Transfăgărășan, o istorie bogată, localități cu tradiții care dăinuiesc de secole. Pe toatee acestea vrem să le prezentăm celor care vin să descopere județul Sibiu la volanul unei mașini de epocă sau a unei mașini electrice. Suntem primul eveniment de acest gen din România care a permis accesul mașinilor electrice la start și ne bucurăm că putem promova o mobilitate atât de prietenoasă cu mediul. Avem incluse în traseul din acest an cele mai frumoase zone din județul Sibiu și sunt sigur că toți participanții se vor bucura de acest raliu ca de o vacanță.

 

Cum se va face accesul publicului, dată fiind situația medicală actuală în România?

Conform legislației în vigoare, accesul publicului, așa cum era în alți ani, este în continuare restricționat. În zonele publice, unde vor ajunge concurenții noștri, am luat toate măsurile de siguranță sanitară impuse de lege. Este o situația specială și nu vom face nicio concesie la capitolul siguranță. Sănătatea tuturor este cel mai important lucru în această perioadă.

 

Ce alte măsuri ați luat, pentru a putea organiza evenimentul?

Trăim o perioadă atipică din toate punctele de vedere și încercăm să ne adaptăm la asta. Ca organizatori am luat toate măsurile necesare pentru a evita interacțiunea directă cu participanții, am digitalizat toate documentele, în toate locurile în care va exista o interacțiune între concurenți, arbitri și organizatori vor fi luate toate măsurile de siguranță sanitară necesare. Este mult mai dificil să organizezi un eveniment în astfel de condiții, dar vom lua toate măsurile ca acest raliu de regularitate dedicat mașinilor de epocă și celor electrice să se desfășoare în condițiile cele mai bune. 

 

Ce mașini vom putea vedea? Cea mai veche, cea mai spectaculoasă?

La fel ca și la edițiile trecute, așteptăm la Sibiu mașini legendare care au marcat epoca în care au fost lansate. Astfel, cea mai veche mașină înscrisă la eveniment este un Renault Torpedo din 1920. Mai avem un Ford A din 1929 restaurat perfect și care va concura la ediția din acest an. Pe lista de start sunt modele emblematice ale unor constructori precum Porsche, Alfa Romeo, Ford, Audi, BMW sau Mercedes-Benz. Avem însă și numeroase modele Dacia, printre care și un model mai special Dacia Estafette, din 1977, care este unic în România. În plus, anul acesta vom avea la start un număr record de mașini electrice prin parteneriatele pe care le-am încheiat cu importatorii din România, dar și cu Asociația AERO și 0–100.ro. La Transylvania Classic poate participa oricine. Este o competiție deschisă tuturor și ne dorim să promovăm astfel de evenimente în rândul amatorilor și celor pasionați de mașini.

 

Ce mesaj le transmiteți iubitorilor acestui eveniment?

Anul acesta cel mai important lucru este să respecte toate prevederile de siguranță sanitară impuse. Acesta este mesajul principal. Știm că sibienii sunt pasionați de mașini și în fiecare an am avut un public numeros. Anul acesta însă este important să respectem normele impuse și să avem grijă de noi.

 

Care sunt traseele pe care mașinile vor merge anul acesta?

Traseul competiției dedicate vehiculelor istorice și electrice are peste 400 kilometri și îi va purta pe concurenți prin cele mai frumoase locuri din județul Sibiu, punctele de atracție principale fiind Biertan, Păltiniș, Poiana Sibiului și, desigur, celebrul Transfăgărășan. Startul festiv al competiției este programt joi, 20 august, de la ora 19:00, în Piața Mică din Sibiu. Vineri, 21 august, startul se va da la ora 12:00, iar echipajele înscrise în competiția de regularitate vor descoperi Mărginimea Sibiului și vor trece prin Șura Mică, Ocna Sibiului, Mândra, Ludoș, Apoldu de Jos, Miercurea Sibiului, Dobârca, Poiana Sibiului, Tilișca, Săliște, Sibiel, Orlat, Gura Râului, Rășinari și din nou în Piața Mică din Sibiu. Sâmbătă, 22 august, participanții vor descoperi cealaltă jumătate a județului, punctul culminant fiind urcarea pe Transfăgărășan, până la Bâlea Lac, la o altitudine de 2.043 metri. Startul din Sibiu este programat la ora 07:00, trecerea pe Transfăgărășan fiind în jurul orei 08:00. După coborârea Transfăgărășanului se va pleca spre Biertan, pe traseul Săsăuș – Chirpăr – Nocrich – Alțâna – Bârghiș – Pelișor – Richiș. După Biertan, concurenții vor pleca spre Mediaș și apoi vor reveni la Sibiu, în Piața Mică, pe traseul Șeica Mare – Slimnic – Șura Mare.

Festivitatea de premiere este programată sămbătă, la ora 20:30, în Piața Mică din Sibiu.

 

Interviu realizat de Cristina Bălău

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută