Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 30/07/2020
Viața Orașului

Viața orașului | Ce poți face în ultima lună de vară, la Sibiu?

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii Viața orașului | Ce poți face în ultima lună de vară, la Sibiu? Share Viața orașului | Ce poți face în ultima lună de vară, la Sibiu?


În ultima lună de vară, Sibiul freamătă de culoare, muzică, dans și teatru. Luna august debutează cu ”Cântecele Munților” în Piața Mare, unul dintre cele mai vechi festivaluri din Sibiu, continuă cu SISAF, festival de street art cu locații în tot orașul, și se încheie cu Maratonul Internațional Sibiu.

Între marile evenimente ne delectăm cu concerte pe esplanada Sălii Thalia, spectacole de teatru la Grădina BIS și la Teatrul Gong, dar și cu expoziții la Muzeul Național Brukenthal sau în Orașul Artiștilor.

 

Viața orașului | Ce poți face în ultima lună de vară, la Sibiu?

În primul weekend al lunii august, în Piața Mare din Sibiu vor răsuna ”Cântecele Munților”. Ajuns la ediția cu numărul 45, festivalul aduce în prim plan spectacole folclorice, ateliere de dans, evenimente cu specific culinar și proiecții aniversare. ”Forța de a depăși aceste momente grele e în fiecare dintre noi și în moștenirea noastră culturală bogată: cântecele și dansurile populare, costumul tradițional și obiceiurile bunicilor noștri”, spune Silvia Macrea, directorul festivalului. Spectacolele din Piața Mare vor fi transmise live pe pagina de facebook Junii Sibiului. Intrare pe bază de invitație.

 

Viața orașului | Ce poți face în ultima lună de vară, la Sibiu?

Festivalul Icon Arts Transilvania 2020 înseamnă seri în aer liber cu muzică live. Programul include concerte în satele de poveste transilvănene, dar și în Sibiu, pe esplanada Sălii Thalia: joi, 6 august, ora 19 – ”Concert Past Forward” cu interpreții Ladislau Csendes, Valentin Răduțiu, Costin Soare, Petru Iuga, și vineri, 7 august, ora 18 – concert de jazz cu trio-ul format din solista Ana Cristina Leonte, chitaristul Ciprian Pop și pianistul Albert Tajti. Acces liber pe bază de rezervare: 0735566486.

 

Viața orașului | Ce poți face în ultima lună de vară, la Sibiu?

Teatrul Gong pregătește o surpriză pentru cei mici: în 7 și 8 august, de la orele 10 și 18, unul dintre cele mai îndrăgite spectacole pentru copii susținute de magicianul Marian Râlea, ”Abracadabra: Magia poveștilor la Sibiu” se va juca în curtea interioară a teatrului. Preț bilet: 14 lei.

 

Viața orașului | Ce poți face în ultima lună de vară, la Sibiu?

Muzeul Național Brukenthal găzduiește în perioada 31 iulie – 27 septembrie, cea mai mare expoziție de artă grafică europeană deținută de un colecționar român. Expoziția ”Great artists of the world” reunește artiști precum Picasso, Munch, Klimt, Matisse, Dali sau Modigliani.

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută