Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 29/07/2020
Artă & Cultură / Art Expo Viața Orașului

UBISOFT ȘI UNARTE ÎMBINĂ ARTA ȘI TEHNOLOGIA ÎNTR-O GALERIE VIRTUALĂ

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii UBISOFT ȘI UNARTE ÎMBINĂ ARTA ȘI TEHNOLOGIA ÎNTR-O GALERIE VIRTUALĂ Share UBISOFT ȘI UNARTE ÎMBINĂ ARTA ȘI TEHNOLOGIA ÎNTR-O GALERIE VIRTUALĂ


Galeria Ubisoft x UNArte reunește lucrările studenților care urmează cursul de artă digitală 3D, bazat pe un curriculum unic, realizat de Ubisoft

UBISOFT ȘI UNARTE ÎMBINĂ ARTA ȘI TEHNOLOGIA ÎNTR-O GALERIE VIRTUALĂ

Ubisoft continuă să susțină educația și dezvoltarea abilităților digitale ale tinerilor artiști, iar anul acesta, în parteneriat cu Departamentul de Scenografie al Universității Naționale de Arte București lansează galeria virtuală Ubisoft X UNArte. Aceasta include o selecție a celor mai bune opere ale studenților care au urmat cel de-al doilea an al cursului de artă digitală 3D, bazat pe un curriculum realizat de experții în modelare, texturare și animație 3D ai Departamentului de Artă Ubisoft București.

UBISOFT ȘI UNARTE ÎMBINĂ ARTA ȘI TEHNOLOGIA ÎNTR-O GALERIE VIRTUALĂ

Dacă în primul an de studiu cursanții au acumulat noțiuni introductive în modelarea și texturarea de scene 3D, anul acesta studenții au învățat tehnici de sculptură digitală de personaje, dar și cum să realizeze scene folosind motorul grafic Unreal Engine.

La finalizarea cursului cu o durată totală de 3 ani, participanții vor putea să își pună în aplicare cunoștințele în domenii variate, precum vizualizarea arhitecturală, publicitate, design industrial, printare 3D, crearea de jocuri video sau film.

UBISOFT ȘI UNARTE ÎMBINĂ ARTA ȘI TEHNOLOGIA ÎNTR-O GALERIE VIRTUALĂ

”Vrem să le oferim studenților instrumentele potrivite pentru exprimarea creativității, dar și cunoștințele necesare pentru a-și lărgi perspectivele de carieră. Așa că anul acesta, colaborarea cu Ubisoft a devenit și mai strânsă: cursul de artă digitală 3D a intrat în programa de studiu a departamentului de Scenografie, și este acum opțional pentru toți studenții UNArte. Dacă în primul an am avut 40 de oameni înscriși la acest curs, în anul universitar care abia s-a încheiat numărul lor a crescut la 110.” spune Prof. Lector Univ. Dr. Anca Albani.

Teo Cazghir, împreună cu Alexandru Voinea și Cătălin Bercea, Environment Artists la Ubisoft, dar și profesori ai acestei discipline, și-au împărtășit atât cunoștințele tehnice despre arta digitală 3D, cât și cele legate de organizarea eficientă a cursurilor de la distanță, care s-au mutat online începând cu semestrul al doilea.

”Având experiența Ubisoft, noi știam deja ce înseamnă să lucrezi numai de acasă, așa că le-am putut oferi studenților tot sprijinul pentru a se adapta mai ușor la noul context, inclusiv pe zona de management al timpului sau ce tipuri de software să folosească pentru a colabora mai ușor,” spune Teo Cazghir.

”Atât pentru noi, cât și și pentru artiștii pe care îi îndrumăm, crearea acestei galerii virtuale în care să expunem operele de artă a venit ca un pas firesc pentru noi toți, lucrând de acasă. Acesta este modul nostru de a-i susține și promova pe acești tineri talentați într-o perioadă dificilă.” adaugă Alexandru Voinea.

Galeria Ubisoft X UNArte reunește peste 30 de opere, atât scene și compoziții foto, cât și video, și poate fi vizitată urmând acest link: http://bit.ly/ubisoftXunarte

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.