Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 28/07/2020
Eat & Drink

Sibiul va avea primul drive in din istoria orașului, începând din luna august: 41.000 mp și 500 de autovehicule

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii Sibiul va avea primul drive in din istoria orașului, începând din luna august: 41.000 mp și 500 de autovehicule Share Sibiul va avea primul drive in din istoria orașului, începând din luna august: 41.000 mp și 500 de autovehicule


Sibiul va avea primul drive in din istoria orașului, începând din luna august. Un concept inedit pentru centrul țării, se numește Freedom și va putea găzdui 500 de mașini în același timp, cei prezenți având posibilitatea de a comanda și mâncare, printr-o aplicație ce va fi disponibilă odată cu inaugurarea locației.  

Ideea unui drive in în pandemie a venit după ce un grup de firme a observat greutățile prin care trec în această perioadă organizatorii de evenimente și consumatorii deopotrivă. „Suntem un grup micuț de firme din Sibiu și ne ocupăm de organizarea de evenimente de mai bine de 15 ani. Am activat mai mult în afara Sibiului și acum ne-am gândit, având în vedere legislația nemiloasă care ne-a pus la pământ, să amenajăm o locație strict dedicată evenimentelor, pentru Sibiu. Am optat pentru varianta drive in având în vedere psihicul cetățenilor, care este terminat din cauza nesiguranței, a răspândirii acestui virus și mergem pe ideea că mașina ne protejează”, spune Anca Popica, din partea Freedom.

Echipa își propune ca prin acest nou concept să contribuie la redresarea acestei industrii, oferindu-le organizatorilor de evenimente un spațiu sigur în care să își continue planurile făcute înainte de pandemie. 

„Sibiul a fost orașul cu foarte multe evenimente, mai ales pe perioada verii, iar acum este blocat și nu are loc aproape nimic. Această industrie este devastată și ne dorim să le dăm de muncă tuturor celor care sunt în domeniu, să fie un efort comun al tuturor celor care se pot implica, să punem Sibiul pe hartă și dintr-un punct de vedere inedit de această dată, prin acest drive in.”

Spațiul se află în vecinătatea Fabricii de Cultură (str. Henry Coandă – FN Baza 505), are o suprafață de 41.000 de metri pătrați și o capacitate de peste 500 de autovehicule, cu posibilitatea ocupării a trei locuri în fiecare mașină, fără a fi impusă purtarea măștii timp de patru ore. În total, practic ar putea să se bucure de un spectacol, în același timp, 1.500 de persoane. Sunetul va fi transmis pe o anumită frecvență radio, în fiecare mașină. Locația are o scenă de 31 x 18 m.

Aici vor fi puse în scenă spectacole cu decoruri, concerte simfonice, dar și alte tipuri de evenimente. 

„Ideea a fost preluată de la americani. Proiectul este conceput să acorde șansa de a merge spre libertatea pe care am avut-o înainte de pandemie, de aici și numele proiectului, Freedom. Nu excludem și posibilitatea de a face un cinema, dar din informațiile strânse până acum din țară, nu a fost de mare interes”, spune Anca Popica. 

Legislația nu permite participanților să coboare din mașini decât pentru a merge la toaletă. Așadar, pentru a profita de food court-ul amplasat în locație, comenzile de mâncare se vor face online, prin aplicație și vor fi livrate de stewarzi, la mașini. 

Deschiderea oficială va fi pe 8 august, iar astăzi va fi anunțat primul artist, pe pagina de Facebook a proiectului. Drive in-ul va fi deschis până pe 30 septembrie.

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută