Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 28/07/2020
Artă & Cultură / Teatru Viața Orașului

În 29 iulie, spectacolul „Teatru în 7 acte” este disponibil online tuturor iubitorilor artei dramatice

Zile și Nopti Sibiu De Zile și Nopti Sibiu
Comentarii În 29 iulie, spectacolul „Teatru în 7 acte” este disponibil online tuturor iubitorilor artei dramatice Share În 29 iulie, spectacolul „Teatru în 7 acte” este disponibil online tuturor iubitorilor artei dramatice


ALUMNUS Club pentru UNESCO va transmite pe 29 iulie, 5 si 12 august 2020, ȋncepând cu ora 18.00, exclusiv pe pagina de Facebook (https://www.facebook.com/AlumnusClubPentruUnesco), un spectacol inedit de teatru dedicat elevilor de liceu Teatru in 7 acte.

În 29 iulie, spectacolul „Teatru în 7 acte” este disponibil online tuturor iubitorilor artei dramatice

Proiectul „Teatru în 7 acte” sau „Așteptând… a opta minune” este un spectacol produs de Asociația Alumnus Club pentru UNESCO și cofinanțat de AFCN, care prezintă scene din piese reprezentative din istoria teatrului universal și românesc. Au fost selectate texte din piesele: „Antigona” de Sofocle, „Romeo și Julieta” de W. Shakespeare, Commedia Dell’Arte, „O casă de păpuși” de H. Ibsen, „Pescărușul” de A.P. Cehov, „O noapte furtunoasă” de I.L. Caragiale și „Forma lucrurilor” de Neil LaBute și un pic din „Așteptându-l pe Godot” de S. Beckett.

Întregul concept al spectacolului stă sub semnul așteptării, așa cum se întâmplă și în piesa lui Samuel Beckett, „Asteptându-l pe Godot”, acesta devenind element de referință al celor doi tineri care așteaptă. Este gândit din perspectiva așteptării, pentru că fiecare dintre noi așteaptăm câte ceva, chiar dacă nu ne dam seama, iar lucrurile par să nu aibă sens. Raportarea la trecut pentru a putea înțelege prezentul și schimbările care au avut loc, greșelile pe care le facem în luarea unei decizii, povestea de dragoste dintre doi îndrăgostiți sunt câteva dintre temele majore pe care le găsim în textele alese spre montare și așteaptă un răspuns.

În 29 iulie, spectacolul „Teatru în 7 acte” este disponibil online tuturor iubitorilor artei dramatice

„Spectacolul, în final, vine cu un mesaj din partea acestor personaje. Eu cred că avem mereu de învățat din trecut (așa cum este el reprezentat în artă, aici fiind vorba mai mult de teatru) și de aceea nu trebuie să-l uităm. Sper să facă asta, să pună o lunimă nouă asupra unor texte importante de teatru și să stârnească curiozitatea spre a fi citite sau văzute întegral în diferite montări”, afirmă regizoarea Amalia Iorgoiu.

În 29 iulie, spectacolul „Teatru în 7 acte” este disponibil online tuturor iubitorilor artei dramatice

Proiectul a fost gândit pentru elevii care nu au acces la evenimente de teatru și care provin din familii defavorizate economic. Acesta urmărește să le facă cunoscut teatrul și evoluția sa de-a lungul istoriei, dar în special să le arate că de-a lungul timpului, anumite teme și probleme ale omenirii au rămas valabile și astăzi.

De asemenea, proiectul își dorește să îi determine pe toți elevii, indiferent de mediul de proveniență, să aprecieze actul artistic și să le stimuleze interesul pentru teatru.

„Teatru în 7 acte”

Adaptare text și regie:

Amalia Florina Iorgoiu

Distribuție:

Tom, Creon, Treplev – Dorin Enache

Antigona, Tânăra, Nora – Varty Mihail

Julieta, Nina – Elisa Pârvan

Veta, Marry/Evelyn – Andreea Șuilea

Jerry, Romeo – Cristian Constantin

Paznicul, Tânărul, Helmer – Vlad Teodorov

Rică Venturiano – Edi Cîrlan

Scenografie:

Ileana Zirra

Proiectul este finanțat de către Administrația Fondului Cultural Național iar Proiectul nu

reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este

responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi

folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Alumnus Club pentru UNESCO a fost infiintata in anul 2000 si pe parcursul celor 20 ani de

activitate neintrerupta a implementat numeroase proiecte educationale, majoritatea adresate in

exclusivitate tinerilor si copiilor.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.