Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 28/07/2020
Muzică

Alexandru Anastasiu & ICon Arts Ensemble concertează pe esplanada Sălii Thalia

Zile și Nopti Sibiu De Zile și Nopti Sibiu
Comentarii Alexandru Anastasiu & ICon Arts Ensemble concertează pe esplanada Sălii Thalia Share Alexandru Anastasiu & ICon Arts Ensemble concertează pe esplanada Sălii Thalia


Miercuri, 19 iuie,, începând cu ora 19, esplanada Filarmonicii de Stat din Sibiu, din fața Sălii Thalia, va găzdui concertul ”Power Vibes. Alexandru Anastasiu & ICon Arts Ensemble”. Intrarea va fi liberă, pe bază de rezervare.

Potrivit reprezentanților Filarmonicii, Power Vibes înseamnă o experiență acustică tonică în ritmuri de jazz și sonorități contemporane. “Într-o formulă camerală unică în România, cei prezenți vor putea asculta un concert special de marimbă, vibrafon și ansamblu de percuție, susținut de cunoscutul solist și compozitor Alexandru Anastasiu alături de ICon Arts Ensemble, din care fac parte Cosmin Pavel Dumitru, Tudor Ciobanu și Paricia Niculae”, spun aceștia.

Conceptul proiectului Power Vibes îi aparține lui Alexandru Anastasiu și la baza lui a stat dorința de a forma un ansamblu de percuție de elită, compus din tineri muzicieni care posedă calități muzicale excepționale.
În ceea ce îl privește pe Alexandru Anastasiu, acesta este un virtuoz al vibrafonului și unul dintre cei mai apreciați instrumentiști din România. Născut în 1979, a absolvit cursurile Universității Naționale de Muzică București – secția Percuție și pe cele ale ”Internationale Sommerakademie Universitat Mozarteum” din Salzburg. Este inițiator și organizator al Festivalului Internațional de Vibrafon (prima editie a avut loc în martie 2012 la București), iar în prezent este angajat al Orchestrei Naționale Radio (din 2003) și colaborator în diferite formații de jazz (Marius Popp Band, Nicolas Simion and the Wild Dogs, Andreea Pauta Band). Din 2012, este profesor în cadrul Academiei ICon Arts, secția de Percuție, iar în 2020 a absolvit masterul în dirijat, la clasa maestrului Tiberius Soare. Începând din 2014, prestigioasa companie ”Mike Balter” din America produce baghete cu semnătura lui Alexandru Anastasiu.

Spectacolul ”Power Vibes. Alexandru Anastasiu & ICon Arts Ensemble!” face parte din proiectul „Anotimpuri 5”, organizat de UCIMR.

Accesul publicului va fi gratuit, pe bază de rezervare la numărul de telefon 0735 566 486.

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută