Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 24/07/2020
Artă & Cultură / Carte Viața Orașului

Lansare de carte | “Din Antarctica la Scărişoara. Pe urmele lui Emil Racoviţă”

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii Lansare de carte | “Din Antarctica la Scărişoara. Pe urmele lui Emil Racoviţă” Share Lansare de carte | “Din Antarctica la Scărişoara. Pe urmele lui Emil Racoviţă”


Marţi, 28 iulie, de la ora 19:00, vă invităm în grădina Muzeului Antipa la lansarea volumului “Din Antarctica la Scărişoara. Pe urmele lui Emil Racoviţă” de Cristian Lascu şi Helmut Ignat, publicat recent la Editura Humanitas, biografia unuia dintre cei mai mari exploratori şi oameni de ştiinţă români şi un spectaculos jurnal de călătorie.

Alături de cei doi autori ai volumului, speologul Cristian Lascu şi fotograful Helmut Ignat, la eveniment vor participa dr. Dumitru Murariu, directorul Institutului de Biologie al Academiei Române, şi Alexandru Mironov, realizator de emisiuni radio-tv de popularizare a ştiinţei şi senior-editor al revistei Ştiinţă & Tehnică. Moderator: Corina Negrea, realizator de emisiuni de ştiinţă la Radio România Cultural.

Discuţia se va opri asupra extraordinarei vieţi a lui Emil Racoviţă, asupra cercetărilor lui şi a institutului de speologie pe care l-a înfiinţat în 1920 şi asupra unor ecosisteme puţin cunoscute, dar de o diversitate surprinzătoare: Antarctica şi peşterile explorate pentru prima oară de Racoviţă, apoi de alţi speologi români.

Accesul se face în limita locurilor disponibile, printr-o rezervare pe adresa de email anda.visan@humanitas.ro.

Participanţii la întâlnirea din grădina Muzeului Antipa vor respecta pe toată durata evenimentului regulile de prevenţie sanitară:

– Purtarea măştii de protecţie;
– Menţinerea distanţei fizice de 1,5 m între persoane;
– Evitarea formării de grupuri. 

Verificarea temperaturii se va face la intrarea în curtea muzeului. În cazul în care temperatura înregistrată depăşeşte 37,3° C, participarea la eveniment este interzisă.

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută