Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 23/07/2020
Muzică Viața Orașului

Concert caritabil New Hope dedicat pacienților și cadrelor medicale din Cluj

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii Concert caritabil New Hope dedicat pacienților și cadrelor medicale din Cluj Share Concert caritabil New Hope dedicat pacienților și cadrelor medicale din Cluj


Concertul de muzică clasică va avea loc în aer liber, în Parcul Spitalului Municipal din Cluj-Napoca și, pentru respectarea distanței sociale, bolnavii și medicii vor putea urmări actul artistic de la geam.

Compania Megatitan din Beclean susține evenimentul caritabil de muzică clasică ce va avea loc vineri, 24 iulie 2020, de la ora 11:00, în Parcul Spitalului Municipal din Cluj-Napoca.

Compusă din peste 30 de tineri muzicieni de elită, Orchestra din Cluj va oferi un concert cu compoziții clasice ale lui Mozart și Piazzolla pentru bolnavi și pentru personalul medical, în cadrului proiectului New Hope, care are ca scop să aducă bucurie în sufletele oamenilor suferinzi, prin muzică.

Ioan Daniel Bălan, proprietarul Megatitan, spune că s-a alăturat cu mare bucurie acestui proiect și, mai ales, acestei inițiative frumoase „din respect pentru toate cadrele medicale și în semn de apreciere pentru tot efortul lor, dar și din dragoste pentru pacienții care se luptă cu această boală, în spitale”.

Evenimentul este organizat de violoncelistul Octavian Lup, în parteneriat cu orchestra Asociației Tinerilor Artiști Clujeni (A.T.A.C).  „După cum spunea marele George Enescu, muzica trebuie să pornească de la inimă și să se adreseze inimii. Acesta este și scopul proiectului New Hope și anume de a ajunge la sufletele oamenilor. Ne adresăm în special celor care sunt în suferință, pe un pat de spital și nu pot ajunge la un concert sau într-o sală de spectacole. De aceea venim noi la ei cu o orchestră întreagă, formată din peste 30 de oameni,” a declarat Octavian Lup.

Având în vedere contextul actual, de distanțare socială, bolnavii și medicii vor putea urmări actul artistic de la geam. După concertul din Cluj, artiștii au în plan să ducă muzica clasică și la alte spitale din țară, dar și la azilele de bătrâni.

Octavian Lup

Foto: Octavian Lup, Credit foto facebook Octavian Lup

Despre Octavian Lup

Octavian Lup face parte din topul soliștilor români care au reușit să se impună pe cele mai importante scene naționale și  internaționale. Laureat a multor concursuri din România cât și din străinătate, Octavian Lup a concertat pe patru continente ale lumii, alături de nume mari din domeniul muzicii clasice. Din 2019 este doctor în muzică și face parte din orchestra Operei Naționale din București, în paralel cu activitatea solistică și pedagogică. De asemenea, el este atras și de arta dirijorală, fiind dirijorul orchestrei A.T.A.C., prin proiectul New Hope pe care l-a conceput în 2019.

Octavian Lup

Credit foto facebook Octavian Lup

Despre proiectul New Hope

New Hope Project este un concept născut din dorința de a aduce în inimile oamenilor speranță. O orchestră formată din cei mai importanți muzicieni români ai tinerei generații, recunoscuți pe plan național și internațional, pornește la drum în locurile unde oamenii suferinzi își petrec cu durere zilele. Spitale, azile, dar și penitenciare. Proiectul își propune ca prin actul artistic să răspândească mesajul speranței și să lase în urma lui un strop de bucurie.

Despre A.T.A.C. Orchestra

A.T.A.C. Orchestra este un concept al Asociației Tinerilor Artiști Clujeni creat de artistul Raul David Lenart cu rolul de a oferi o șansă tinerilor instrumentiști să-și pună în valoare talentul interpretativ. Scopul asociației este, printre altele, creșterea nivelului de conștientizare a muzicii clasice și oferirea unui suport pentru educarea civică și morală a publicului tânăr.

 

  • MEGATITAN este o companie românească fondată pe 11 septembrie 2001 în Beclean, județul Bistrița-Năsăud și oferă servicii de debitare cu laser, îndoire, sudură, vopsire a tablelor. Acestora se adaugă producția de subansamble și produse finite metalice destinate atât industriei constructoare de mașini, chimice, energetice, retail, cât și pentru producția de mobilier pentru birouri și magazine sau a echipărilor urbane, stradale, parcuri, grădini și locuri de joacă. Compania activează, ca piață de desfacere, în țară și în Europa și are relații comerciale dezvoltate în Europa, Asia și America de Sud, pentru importuri și comenzi.

Pentru mai multe sugestii intră pe zilesinopti.ro și abonează-te la newsletter.

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută