Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 23/07/2020
Artă & Cultură Viața Orașului

300 de ani de la nașterea baronului Samuel von Brukenthal, sărbătoriți în weekend

Zile și Nopti Sibiu De Zile și Nopti Sibiu
Comentarii 300 de ani de la nașterea baronului Samuel von Brukenthal, sărbătoriți în weekend Share 300 de ani de la nașterea baronului Samuel von Brukenthal, sărbătoriți în weekend


În acest sfârșit de săptămână, respectiv duminică, 26 iulie, la Muzeul Național “Brukenthal” va fi mare sărbătoare. În 26 iulie 2021, se vor împlini trei secole de la nașterea baronului Samuel von Brukenthal, iar Filarmonica de Stat Sibiu a decis să celebreze evenimentul instituţiei culturale mai devreme, respectiv în acest weekend, printr-un program special.

Astfel, sâmbătă și duminică, în 25 și 26 iulie, Filarmonica de Stat Sibiu, împreună cu Muzeul Național “Brukenthal”, organizează trei manifestări care-l sărbătoresc pe guvernatorul Transilvaniei. Evenimentele vor avea loc pe esplanada Filarmonicii, în Curtea Muzeului de Istorie și în curtea înterioară a Palatului “Brukenthal”.

”Proiectul “Concerte pe acoperiș” este cel mai tânăr proiect al Filarmonicii de Stat Sibiu și, totodată, un proiect pe care îl îndrăgesc mult.

Coordonarea lui a fost o provocare pentru mine, fiind pentru prima dată când mă aflu în această ipostază. Din cauza pandemiei și a normelor de distanțare, au fost momente când nu am crezut că vom reuși. Iată-ne, însă, bucuroși de succesul primelor evenimente care au avut loc. În weekend-ul care urmează vă așteptăm să îl sărbătorim pe Samuel von Brukenthal, dar și la celelalte concerte, atât în public cât și în mediul online”, spune Krisztina Bucșe, coordonatorul proiectului.

Sâmbătă, 25 Iulie, de la ora 21, este programat spectacolul Cvartetului “Brukenthal”, pe esplanada Filarmonicii din Sibiu, pe strada Cetății. Accesul publicului va fi liber, în limita locurilor disponibile.

Duminică, de la ora 19, curtea Muzeului de Istorie din cadrul “Brukenthal” va fi gazdă pentru tinerii violonceliști reuniți în Ansamblul PlaCello. Un bilet costă 20 de lei, iar informații pot fi aflate apelând numărul de telefon 0735566486

Săptămâna se va încheia cu un ”Concert Extraordinar de Ziua lui Brukenthal”, la ora 20.30, susținut de orchestra formată din muzicieni ai Orchestrelor Radio București și soliști ai Filarmonicii Sibiu, conduși de dirijorul Cristian Lupeș, chiar ”acasă” la Brukenthal, în curtea interioară a Palatului din Piața Mare. Accesul se face pe bază de invitație, informații putând fi aflate la 0735566486.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.