Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 17/07/2020
Artă & Cultură

Muzică, gastronomie și film: încă 17 proiecte culturale confirmate pentru 2020, la Sibiu

Zile și Nopti Sibiu De Zile și Nopti Sibiu
Comentarii Muzică, gastronomie și film: încă 17 proiecte culturale confirmate pentru 2020, la Sibiu Share Muzică, gastronomie și film: încă 17 proiecte culturale confirmate pentru 2020, la Sibiu


Încă 15 operatori culturali și-au adaptat proiectele la restricțiile actualei pandemii, consilierii locali fiind chemați să aprobe sumele propuse pentru cofinanțare.

1,22 de milioane de lei este suma totală propusă a fi alocată celor 17 proiecte incluse pe Agenda culturală a orașului din primăvara acestui an și adaptate de operatori la restricțiile actuale. 

Cele mai mari sume sunt alocate organizării festivalului ”Classics for Pleasure”, ajuns la a zecea ediție – 170.000 de lei, celei de-a 50-a ediții a Festivalului de Jazz, ediției a 14-a a Festivalului internațional de film Transilvania și festivalului de muzică Sibiul de odinioară, pentru fiecare din aceste trei proiecte suma propusă pentru cofinanțare fiind de 150.000 de lei.

Pe lista proiectelor adaptate mai intră și alte evenimente care au devenit o tradiție a verilor sibiene: Guitar Meeting (foto principală – sursa Facebook / Pune mâna pe chitară), Sibiu Sounds, Transilvania Gastronomică sau Festivalul studențesc de modă și design vestimentar Be Creative. Aprobarea finanțărilor a fost inclusă pe ordinea de zi a ședinței extraordinare a CL Sibiu de joi, 16 iulie.

Cele 17 proiecte se alătură altor 18 pe care operatorii culturali le-au adaptat și pentru care consilierii locali au aprobat cofinanțările la mijlocul lunii trecute. Cu toate acestea, unele dintre proiectele incluse pe ordinea de zi a Consiliului local Sibiu luna trecută nu vor mai fi organizate, deoarece operatorii culturali consideră că sumele alocate drept cofinanțare nu pot asigura implementarea evenimentelor, pentru că sunt mai mici decât cele alocate anul trecut, în condițiile în care anul acesta sursele atrase din sponsorizări sunt mai mici, iar costurile de organizare – mai mari.

Pe lista proiectelor de luna aceasta, însă, sumele propuse sunt la fel ca cele alocate anul trecut, în unele cazuri – cum ar fi Festivalul ”George Enescu la Sibiu” – alocările fiind chiar mai mari.

Pe lângă cele 35 de proiecte adaptate, pe Agenda culturală a Sibiului au mai fost aprobate în luna mai cofinanțări publice în valoare 740.000 de lei pentru alte 20 de proiecte, al căror specific nu impunea adaptarea la condițiile pandemiei (de genul proiectelor editoriale, fotografice, expoziții etc). În total, din cele șapte milioane de lei alocate proiectelor culturale anul acesta, pentru cele 55 mai sus amintite au fost alocate puțin peste trei milioane de lei, în condițiile în care alte 49 de proiecte ar trebui adaptate pentru a putea primi cofinanțare.

Sursa: Turnul Sfatului

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută