Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 17/07/2020
Muzică Viața Orașului

Muzică funk, reggae și jazzy va răsuna în acest weekend de pe ”acoperișul” Filarmonicii de Stat Sibiu

Zile și Nopti Sibiu De Zile și Nopti Sibiu
Comentarii Muzică funk, reggae și jazzy va răsuna în acest weekend de pe ”acoperișul” Filarmonicii de Stat Sibiu Share Muzică funk, reggae și jazzy va răsuna în acest weekend de pe ”acoperișul” Filarmonicii de Stat Sibiu


În acest sfârșit de săptămână, suntem invitați la un nou eveniment al unui proiect… la înălțime. “Concerte pe acoperiș”, un program derulat de Filarmonica de Stat Sibiu, continuă sâmbătă, de la ora 21, pe esplanada Sălii Thalia, cu concertul trupei “Koszika & The HotShots”, fiind al doilea eveniment din agenda proiectului.

Potrivit organizatorilor, pe esplanada Sălii Thalia va răsuna un mix de ritmuri funky, reggae, armonii jazzy cu elemente de drum&bass și influențe folclorice etnice.

Piesele proprii ale formației, conform descrierii oficiale, ”redau emoții, frici, vise, țeluri, puncte de vedere, deseori sunt pline de critică socială și ne îndeamnă să ne ghidăm după principii”.

Trupa Koszika & The HotShots s-a format în 2011 în jurul solistei Koszika, şi de atunci continuă neîncetat să coloreze paleta muzicală din Transilvania. Sub semnul multiculturalităţii şi a interculturalităţii, ei cântă în minimum patrulimbi, mixează genuri îndepărtate ca bossa nova din Brazilia cu folclor unguresc, muzică tigănească cu reggae sau ritmuri de mahala cu swing, toate presărate cu acorduri jazzy şi ritmuri funky. Membrii trupei au o experienţă vastă, având un background în muzica clasică, rock, jazz şi în muzica folclorică, dar păstrând o curiozitate pentru nou.

Solista lor, Krisztina Koszorus – Koszika, este absolventă a Academiei de Muzica „Gh. Dima”, secţia vioară. Provenind dintr-o familie de artişti, de etnie maghiară, de mică a avut o conexiune aparte cu muzica folclorică, iar mai târziu, în trupele ei de muzică uşoară a refolosit, într-o modalitate nouă, pasiunea ei pentru muzica etnică, mixând piese ţigăneşti cu flamenco, swing, reggae, sau chiar drum and base. Am avut ocazia să o vedem pe posturile de televiziune mainstream din ţară şi din Ungaria, la festivaluri de renume, in nenumărate concerte în ţară, dar şi în Ungaria, Portugalia, Italia, Franţa, Austria şi Slovacia. Ea este deţinătoarea trofeului Best Singer din cadrul Festivalului Internaţional de Jazz din Tg Mureş, ed. 2015, şi premiului Best Vocalist de la Sibiu Jazz Festival 2016.

Accesul publicului la concertul din Sibiu este liber, în limita locurilor disponibile, respectând măsurile de siguranță.

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută