Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 16/07/2020
Lifestyle / Sport

Transylvania Classic, competiției destinată mașinilor istorice și electrice, va avea loc în Piața Mică, între 20-22 august

Zile și Nopti Sibiu De Zile și Nopti Sibiu
Comentarii Transylvania Classic, competiției destinată mașinilor istorice și electrice, va avea loc în Piața Mică, între 20-22 august Share Transylvania Classic, competiției destinată mașinilor istorice și electrice, va avea loc în Piața Mică, între 20-22 august


Transylvania Classic, competiției destinată mașinilor istorice și celor electrice, înscrisă în calendarul internațional al Federației Internaționale de Vehicule Istorice (FIVA), anunță deschiderea pentru ediția din acest an, programată în perioada 20 și 22 august.

Potrivit organizatorilor, și anul acesta, în perioada 20 – 22 august, orașul Sibiu va fi din nou punctul de întâlnire al iubitorilor de mașini. Timp de două zile, concurenți vor parcurge un traseu ce include zone turistice din jurul Sibiului și va culmina cu celebra coborâre de pe Transfăgărășan.

“2020 este un an dificil pentru toată lumea și mă bucur că și în aceste condiții putem continua acțiunile de promovare ale celor mai frumoase locuri din județul Sibiu. Vom lua toate măsurile de protecție și vom aplica toate procedurile de siguranță sanitară pentru ca acest eveniment să fie unul sigur pentru toată lumea. Programul evenimentului este unul provizoriu și va fi adaptat la prevederile care vor fi în vigoare la data desfășurării evenimentului, în special cele legate de spectatori”, spune Sorin Itu, organizatorul Transylvania Classic 2020.

Concurenții se pot înscrie la una pe site-ul oficial https://www.transylvaniaclassic.com/, iar vehiculele sunt împărțite pe categoriile B,C,D,E,F,G și H în funcție de anul de fabricație al mașinii între 1900 și 1990.

De asemenea, va exista și categoria Young Timer pentru mașini produse după 1991.

Cat privește masinile electrice vor avea și anul acesta se pot înscrie echipaje cu orice model de mașină electrică, indiferent de anul de fabricație, obiectivul fiind acela de a promova acest tip de mobilitate.

Traseul competiției dedicate vehiculelor istorice și electrice are un traseu de peste 400 kilometri și îi va purta pe concurenți prin cele mai frumoase locuri din județul Sibiu, punctele de atracție principale fiind Biertan, Păltiniș, Poiana Sibiului și, desigur, celebrul Transfăgărășan.

Startul festiv al competiției este programat joi, 20 august, de la ora 19:00, în Piața Mică din Sibiu.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.