Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 13/07/2020
Lifestyle / Arhitectură & Design

Castelul Cantacuzino din Bușteni și-a redeschis porțile cu expoziția “Detaliul Neoromânesc”

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii Castelul Cantacuzino din Bușteni și-a redeschis porțile cu expoziția “Detaliul Neoromânesc” Share Castelul Cantacuzino din Bușteni și-a redeschis porțile cu expoziția “Detaliul Neoromânesc”


Castelul Cantacuzino din Bușteni și-a redeschis porțile cu o nouă expoziție ce conține fotografie și ceramică și își așteaptă vizitatorii să se bucure de natură, artă și istorie. Redeschiderea Castelului Cantacuzino este realizată în concordanță cu toate măsurile de impuse de Guvernul României privind protejarea populației împotriva noului coronavirus.

Pentru această vară, grădina Castelului s-a îmbogățit cu peste 15.000 de flori, 100 de copaci și arbuști, totul pentru ca vizitatorii să se bucure de plimbări pe aleile pietruite. De asemenea, vizitatorii vor putea savura preparatele speciale ale restaurantului franțuzesc Canta Cuisine pe terasa redeschisă pe 1 iunie și vor putea admira atât munții Bucegi, cât și superbele sculpturi amplasate în grădina Castelului. 

“După o perioadă tensionată, plină de restricții, griji și întrebări, ne bucurăm să vă anunțăm că începând de vineri, 29 mai, parcul și muzeul Castelului Cantacuzino au fost deschise publicului, “, a declarat Kurt Neuschitzer. ” Suntem convinși că împreună respectînd distanțarea socială și toate măsurile de prevenție ne vom putea bucura din nou de frumusețea acestui loc incredibil”, a adăugat Kurt Neuschitzer.

Mai mult, odată cu redeschiderea spațiului muzeal, în Galeria de Artă a Castelului va fi vernisată expoziția “Detaliul neoromânesc”, ce reprezintă o incursiune în lumea clădirlor bucureștene ce altădată earu mândria peisajului urban. Expoziția este centrată pe cartea cu același nume, realizată de artiștii Bogdan Gărgăriță și Maria Poștea, explorând și mobilier cu influente Neoromanesti realizat de arhitectii atelierului Șezi – Octavia și Lucian Loiș și exemple de Arhitectura Neoromanesca , ultima parte a expoziției încorporează fragmente ale proiectului Fereastra Bucuresteana a lui Cătălin Constantin.

“Avem această bijuterie a stilului neoromânesc ( Castelul Cantacuzino – n.red) și am considerat că este momentul să ne alăturăm altor instituții și să tragem un semnal de alarmă față de clădirile care nu au avut norocul Castelului Cantacuzino. Sunt foarte multe clădiri în stil neoromânesc ce se află într-un stadiu de degradare colosală, iar prin această expoziție vrem să arătăm publicului importanța acestei arte, importanța acestei imaginații arhitecturale – a declarat Kurt Neuschitzer. 

Totodată, acesta a precizat că expoziția va cuprinde studii în acuarelă a caselor în stil neoromânesc din București, mobilier neoromânesc, ceramică, fotografie, pictură, “totul pentru a sublinia frumusețea și unicitatea acestui stil, parcă ignorat și uitat în anii ce au trecut”.

Programul de vizitare va fi anunțat în scurt timp pe site-ul Castelului Cantacuzino (www.castelulcantacuzino.ro) și pe paginile de socializare ale instituției muzeale.

Totodată, trebuie subliniate măsurile ce vor fi implementate pentru a proteja atât vizitatorii Castelului Cantacuzino, cât și echipa muzeului:

– accesul în spațiul muzeal al Castelului Cantacuzino va fi permis numai cu purtarea măștilor de protecție. Masca trebuie să acopere gura și nasul.

– la intrarea în curtea Castelului, după un triaj observațional, vizitatorilor li se va măsura temperatura corporală. Accesul persoanelor care prezintă simptome ale unor afecțiunii respiratorii sau temperatură peste 37,3 grade va fi restricționat.

– persoanele care nu vor deține o mască de protecție vor putea achiziționa de la intrarea în Castel.

– la intrarea în curtea Castelului Cantacuzino vor fi amplasate dispensere cu dezinfectant.

– vizitele se vor desfășura astfel încât să fie păstrată distanta de 1,5 metri între persoane.

– spațiul muzeal va fi aerisit și dezinfectat periodic.

Newletter zn png
Newsletter-ZN-2025-300x250

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută