Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 04/07/2020
Artă & Cultură

Muzeul Național Cotroceni promovează educația prin experimentarea directă a patrimoniului muzeal

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii Muzeul Național Cotroceni promovează educația prin experimentarea directă a patrimoniului muzeal Share Muzeul Național Cotroceni promovează educația prin experimentarea directă a patrimoniului muzeal


Muzeul Național Cotroceni organizează în perioada 6 – 31 iulie 2020, atelierele de artă și muzeologie din cadrul Cotroceni Summer School, un proiect desfășurat în parteneriat cu Policy Center for Roma and Minorities, cu sprijinul EximBank și Banca Transilvania și co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

Cotroceni Summer School își propune crearea unui cadru în care copiii vor descoperi patrimoniul Muzeului Național Cotroceni, dezvoltându-și potențialul și creativitatea. Atelierele creative sunt construite sub forma unei tabere de vară, prin intermediul căreia participanții vor experimenta meseriile de bază dintr-un muzeu: muzeograf, restaurator, curator, ghid.

Muzeul Național Cotroceni promovează educația prin experimentarea directă a patrimoniului muzealAtelierele se vor desfășura conform următorului program:

  • 6-10 iulie – atelierul de curatoriat
  • 13-17 iulie – atelierul de cercetare istorică
  • 20-24 iulie – atelierul de restaurare
  • 27-31 iulie – atelierul de ghidaj

Proiectul a fost conceput pornind de la ideea de a împărtăși copiilor importanța patrimoniului cultural și de a le face cunoscute activitățile care stau la baza protejării și promovării acestuia. Scopul proiectului este de a promova educația și prin intermediul patrimoniului Muzeului Național Cotroceni, prin experimentare directă. Copiii vor putea descoperi astfel obiectele din muzeu, cu sprijinul specialiștilor care au grijă de patrimoniul actual cu implicare și multă pasiune. Având în vedere misiunea Muzeului Național Cotroceni, ca muzeu de artă, dar și ca spațiu memorial, atelierele vor pune un accent deosebit și pe impactul pe care regina Maria l-a avut asupra acestei locații”, a declarat Liviu Jicman, director general al Muzeului Național Cotroceni.

Proiectul pilot urmărește dezvoltarea unor ateliere de educație non-formală care vor putea deveni parte integrantă din oferta Muzeului Național Cotroceni în legătură cu educația privind patrimoniul cultural.

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută