Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 02/07/2020
Zile si Nopti

SALUT SIBIU | ”De pe vremea când masca era căutată cu disperare…” de Cristina Bălău

Zile și Nopti Sibiu De Zile și Nopti Sibiu
Comentarii SALUT SIBIU | ”De pe vremea când masca era căutată cu disperare…” de Cristina Bălău Share SALUT SIBIU | ”De pe vremea când masca era căutată cu disperare…” de Cristina Bălău


Citește și:

Acum trei luni, viața fără mască pur și simplu nu putea continua. Era o groază generală care plana asupra gândului oribil, inimaginabil, că sibienii nu vor avea mască de protecție împotriva ororii care se pregătea să se așeze peste noi. Strigam cu toții către Guvern, căutam disperați în farmacii sau pe internet și plângeam când vedeam că prețurile erau prea mari sau pur și simplu nu se găseau măști. La momentul respectiv, portul lor nu era obligatoriu, dar era recomandat.

Ei bine, iată, în prezent măștile de protecție sunt disponibile pe toate gardurile (aproape la propriu). Există inclusiv, să nu uităm, tonomate cu măști, mănuși, dezinfectanți. Și? Ce se întâmplă? Vă spun eu, pentru că am urmărit îndeaproape fenomenul. Pentru că sunt obligatorii, dintr-o dată măsurile de protecție individuală sunt indezirabile. „Cum? Cineva vine să ne spună nouă cum să trăim? Cineva ne obligă pe noi să purtăm ceva ce ne-ar putea proteja pe noi și pe cei din jur?”. Nici nu mai contează că studii îndelungate și amănunțite demonstrează clar faptul că portul măștii contribuie la scăderea ritmului în care virusul se răspândește. Tot ce este important, în percepția unui număr mult prea mare de oameni, este că noi avem drepturi și nimic altceva nu mai contează.

" "

Am întâlnit o tânără într-un magazin, zilele trecute. Nu se poate să fi avut mai mult de 20 și ceva de ani. Povestea, mândră, cu prietena ei, despre cum ea nu va fi forțată să facă ceea ce nu dorește și că masca o deranjează așa că nu o va mai purta. „Dacă e să iau Covid, iau”, a spus, în timp ce masca i se odihnea pe urechea stângă. Iată cum am ajuns în sfârșit să nu mai putem da vina pe o categorie de vârstă. „Comuniștii ăia, ce știu ei, inconștienții”, se auzea adesea nu demult, peste tot.

Cât de trist poate fi că nu mai știm să distingem răul de bine, drepturile și obligațiile de grija față de cel de lângă noi și pericolul de mofturi? Ce s-a ales de trend-ul de la început – „Eu stau acasă”?

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută